Baba

Nem vihette magával gyerekeit a mentővel elszállított nő

A fiatal asszonyhoz kiérkező mentősök nem engedték meg, hogy az édesanya magával vigye a kórházba ötnapos kisbabáját és egyéves kislányát. A kicsik az anyaotthonban maradtak.

A sürgősségi ellátásra szorult Balogh Mónika ötnapos kisfiát és alig egyéves kislányát egyedül neveli. A fiatal nőért kiérkező mentők sem a csecsemőt, sem a kislányt nem engedték fel a mentőautóra, így a kicsik hosszú órákra édesanyjuk nélkül maradtak az anyaotthonban.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

“Ebben a történetben formailag mindenki – a szociális munkás, a mentőszolgálat munkatársai, az anyát és a babát ellátó kórház – tette a dolgát, a főhős mégis az akkor mindössze ötnapos Máté, aki a körülmények ellenére jól vizsgázott életösztönből és toleranciából. És most köszöni, jól van. Mindennek ellenére felháborító, hogy ilyesmi Magyarországon megtörténhet.

A család a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthonában él, az anya valamivel a szülés előtt költözött be, és fia világrajövetele után ide is jött vissza a kórházból” – számolt be az egyedülálló esetről a Népszabadság.

További mentős cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top