Baba

6 jel, hogy a babám igazából egy macska

Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy az én babám igazából egy macska. Azt gondoljátok most magatokban, hogy ez egy kissé vad ötlet, pedig már gyerekkorom óta van macskám, úgyhogy tisztában vagyok a macskák tulajdonságaival, és a gyerekemen határozottan felfedeztem ugyanazokat a jeleket.

1. Játszanak bármi mással, csak azzal nem, amit játéknak vettem nekik.

Köztudott, hogy a macskák szeretnek például kartondobozokkal és madzagokkal játszani. A mi macskánk kifejezetten rá van kattanva a fonalaimra, ahogy a gyerekem is. A horgolás már a cica mellett is extrém sport volt, most meg aztán pláne kivitelezhetetlen, ha a babám és a macska a közelemben van. Ilyenkor versengenek egymással, hogy melyikük kapja el előbb a fonalamat és rángatja meg lehetőleg pont annyira, hogy leszaladjon minden láncszem, amit addig összehoztam.

Valószínűnek tartom az első két gyerekem babakorából tanulva, hogy a harmadik csemetém is rákattan majd a kartondobozokra is, amint tud már mászni. Addig van jó világ a macskának, mert utána bizony elkezdődik a nagy küzdelem az üres cipősdobozokért.

7 jel, hogy a babám igazából egy macska

2. Hasonló a játékstílusuk.

A minap kaptam rajta Julcsi babát a délutáni alvása után, hogy a kiságyában, a hátán fekve, úgy fogja a kedvenc rongybabáját, hogy közben a lábával rugdossa. Tipikus macskastílus, az is lehet, hogy Tóbiástól leste el. Ráadásul mindketten oda meg vissza vannak attól a lézerfénytől, ami eredetileg csak a macskát hivatott megőrjíteni, de a gyereket is hipnotizáltam vele véletlenül.

3. Sírnak, ha figyelmet akarnak.

A macskám sír, ha éhes – mindig –, ha ki akar menni, vagy ha azt akarja, hogy simogassam. A babám sír, ha éhes, ha játszani akar, vagy ha azt akarja, hogy felvegyem.

7 jel, hogy a babám igazából egy macska

4. Úgy bánnak velem, mint egy szolgával.

A macskám elvárja tőlem, hogy etessem, pucoljam ki az almot, szórakoztassam és szeretgessem. A babám elvárja tőlem, hogy etessem, pucoljam ki a fenekét. Abban különbözik a macskámtól, hogy a gyerek nem hajlandó öntisztítóvá válni, úgyhogy kénytelen vagyok én megfürdetni. Viszont őt is szórakoztatnom kell, szeretgetni, puszilgatni, csikizni, ami persze sokkal boldogabbá tesz, mint bármelyik macska.

5. Tisztára hangulatemberek.

Vagyis a macska inkább hangulatmacska. Mindkettőnek kiszámíthatatlan a kedve, tulajdonképpen semmilyen hatással nem vagyok semmire, úgy változik a hangulata mindkettőnek, ahogy a szél fúj. Simogatom a macskát, aki egyszer csak ráharap a kezemre, és belemélyeszti a karmait a combomba. Játszom a babámmal, aki a tündéri gügyögésből minden átmenet nélkül hirtelen átcsap éktelen bömbölésbe. Aztán mindkettőjüknél ahogy jött, úgy el is megy a vihar, és mintha mi sem történt volna, újra cukiskodni kezdenek.

7 jel, hogy a babám igazából egy macska

6. Imádni valóak és megúsznak mindent.

Senki sem tud ellenállni a tágra nyílt szemeknek, pici mancsoknak, és úgy általában a babák és a macskák cukiságának. Sírnak, rendetlenséget csinálnak, és ha dolgoznál, akkor pont szükségük van rád, de amikor hozzád bújnak, akkor mindent megbocsátasz nekik. Ráadásul minden alkalommal elolvadsz, amikor nézed őket alvás közben. Ugye, hogy mennyire hasonlítanak?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top