Baba

Ezt a 10 dolgot tedd meg, mielőtt gyereket vállalsz

Ha mostanában házasodtál, akkor az emberek körülötted elkezdtek már kérdezgetni, hogy mikor jön már a gyerek. Ne hagyd magad terrorizálni, nem kell mindenáron rögtön belevágni az igen kimondása után a gyerekvállalásba. Inkább előtte szánj időt erre a tíz dologra, hogy felkészülj a szülőségre.

1. Utazzatok

Itt az ideje, hogy valóra váltsátok az utazós álmaitokat. Beszéljétek át, hogy milyen úti célokat fedeznétek fel mindketten örömmel, és tervezzétek meg, hogyan tudnátok megvalósítani. Nyilvánvalóan nem kell minden pénzeteket ebbe beleölni, keressetek olyan kalandos utazásokat, amit akár egy hátizsákkal is meg tudtok valósítani. Ezek az utak tipikusan azok, amik egész életeteken át elkísérnek.

2. Dőzsöljetek (egy kicsit)

A gyerekek születésekor majd észreveszed, hogy nincs az a pénz, ami elég lenne rájuk. Most még csak saját magatokról kell gondoskodnotok, élvezzétek ki, hogy a fizetéseteket magatokra költhetitek. Legyen szó egy wellnesshétvégéről vagy arról a legújabb tévéről, amiről mindketten álmodoztok, engedjetek meg magatoknak egy kis luxust. Ha például utálod a fürdőszobátokat, akkor most költs el rá egy halom pénzt, hogy olyanná váljon, amilyenné szeretnéd, mert később már sajnálni fogod rá a kiadást.

Ezt a 10 dolgot tedd meg, mielőtt gyereket vállalsz

3. Legyetek spontánok

A gyerekek rengeteg gyönyörű élményt hoznak majd az életetekbe, de ők megkövetelik a szigorú napirendet is úgy nyolcéves korukig. Használd ki az idődet, hogy spontán legyél, döntsd el egy pillanat alatt, hogyan akarsz eltölteni egy romantikus hétvégét a pároddal, vagy mámorító randevút élni át vele. Rúgjátok fel a saját napirendeteket, tegyétek izgalmassá és kiszámíthatatlanná az életeteket.

4. Lustálkodjatok

Amint babátok születik, egy pár évre a lustálkodást is elfelejthetitek majd, úgyhogy most iktassatok be az életetekbe heverészős szombatokat, amikor ki sem keltek az ágyból, maximum annyi időre, hogy rendeljetek valami ebédet. Flangáljatok egész nap pizsamában és csak lógassátok a lábatokat a semmibe, jókat beszélgetve az élet nagy dolgairól.

Ezt a 10 dolgot tedd meg, mielőtt gyereket vállalsz

5. Járjatok edzésekre

Nemcsak azért, mert szeretnél mondjuk formásabb feneket magadnak, hanem azért is, mert most teheted meg, hogy kiéld a testmozgásos vágyaidat. Ha le akarod futni a maratont, akkor kezdj neki a felkészülésnek, ha a csapatjátékok izgatnak, akkor csatlakozz a helyi sportklubhoz, mert a gyerekek születése után luxusnak számít majd a házon kívüli edzéssel töltött idő.

6. Szexeljetek

Amikor és ahol kedvetek támad. Használjátok ki, hogy csak ketten vagytok és nem zavarhatnak meg légyott közben titeket kis gyerekek, mert amint megszületnek, egy kicsit előre tervezetten kell majd nemi életet élnetek.

Ezt a 10 dolgot tedd meg, mielőtt gyereket vállalsz

7. Legyetek önzők

Ne foglalkozzatok másokkal, csak saját magatokkal, tegyétek azt, ami jó nektek. Amint gyerekeitek lesznek, az önzőségeteknek úgyis befellegzik, nem azt tesztiek majd, amit akartok, hanem amit ők akarnak. Önzőségre fel!

8. Ismerjétek meg egymást házastársként

Az esküvő utáni, de még gyerek előtti időszak arról is szól, hogy megismeritek egymást egy új, házastársi szerepben. Bár sokan úgy házasodnak, hogy már előtte együtt éltek, az mégsem ugyanaz, és meglepődve tapasztalhatják ők is, hogy egy egészen új minőség lép a házassággal a kapcsolatukba. Feleségként és férjként másképp álltok egymáshoz, mint élettársakként, fedezzétek fel egymást ebben a szerepkörben.

9. Beszélgessetek a gyerekekről, sokat

A döntés, hogy gyereket akartok, egy komoly döntés. Az egész életet megváltoztató döntés. Beszélgessetek róla rengeteget, egyeztessétek, mit gondoltok a nevelési elvekről, vallásról, taníttatásról, minden olyan témáról, ami majd érinti a gyerekeiteket. Az persze lehetetlen, hogy az összes szülőséggel kapcsolatos kérdést feltegyétek és megválaszoljátok, de annyira mélyen érinthetitek ezt a témakört, hogy kiderüljön számotokra, közös nevezőn vagytok vagy sem.

Ezt a 10 dolgot tedd meg, mielőtt gyereket vállalsz

10. Töltsetek el némi időt mások gyerekeivel

Ha van unokaöcséd, unokahúgod, barátok gyerekei, akkor menjetek és vállaljátok el egy pár órára a felügyeletüket. Így lesz egy kevés fogalmad arról, hogy hogyan működtök együtt, amikor gyerekekkel kell foglalkoznotok, hogyan viszonyultok hozzájuk. Kialakulhat egy kép magatokról, hogy milyen szülők lennétek, ami jól jön majd a saját gyerekeiteknél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top