Baba

65 évesen szült egészséges kisbabát

Az izraeli asszony a törvényt is megszegte, hogy anya lehessen.

A 65 éves izraeli Haya Shahar 46 éve tartó házassága alatt mindig is szeretett volna kisbabát, ám férjével nem lehetett gyermekük. Az asszony azonban idén május 18-án végre mégis anya lett: császármetszéssel segítették világra 2,68 kilós, egészséges kisfiát Kfar Saba városának kórházában.

A baba mesterséges megtermékenyítéssel fogant, vásárolt vagy adományozott spermából – utóbbi információt nem hozták nyilvánosságra. Izraelben a törvények nem teszik lehetővé, hogy 54 évesnél idősebb nőkön mesterséges megtermékenyítést végezzenek, ezért a kórház orvosai nem nyilatkoztak arról, hogy hol és kik végezték el az asszonyon a beavatkozást. Sajtóértesülések szerint elképzelhető az is, hogy Oroszországban végeztette el azt.

Az asszony orvosa elmondta: Shahar a várandóssága alatt hetente járt vizsgálatokra, egy magas kockázattal járó terhességekre szakosodott klinikára. “Mindig együttműködő volt és soha nem panaszkodott. A műtét után azt üzente Izraelnek: soha ne add fel!” – mesélte az orvos.

Forrás: jpost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top