Baba

5 kreatív ötlet anyák napjára kismamáknak

Anyák napján gondoljunk azokra is, akik még a szívük alatt hordják gyermeküket. A várandósok is anyukák, csak még nem bújt ki a babájuk a napvilágra.

A feladat ebben az esetben nem az, hogy a gyerek készítsen valamit anyák napjára, nyilván. Itt most az apukákra és a barátnőkre lesz szükség, hogy ötletesen meglepjék a leendő édesanyát. Aminek én nagyon örültem volna terhesen anyák napjára, az biztosan egy kényeztető kuponfüzet lett volna, amit a szülés előtti utolsó hetekben és friss anyaságom első heteiben beválthattam volna. Csupa kényeztetést, kedveskedést, segítséget tartalmazhat egy ilyen füzet, aminek minden nő örülne, s nemcsak terhesen. Íme öt javaslat az anyák napi kuponfüzetbe, várandósoknak és friss anyukáknak.

1. Masszázs

Életünk párjától esik a legjobban, a terhesség utolsó heteiben remek ajándék minden fájós derekú, hátú kismamának. De apa szerencséjére gyakran fáj a lábunk is ilyenkor, úgyhogy választhat, hogy mit szeretne megmasszírozni. Nem a hason fekvős verziót javaslom, mert az fizikai képtelenség, inkább ülve kell ezt a mutatványt elvégezni.

2. Ágyban reggeli

Bónusz tracknek is hívhatjuk, mert ezt a kupont tartogathatjuk bátran a szülés utánra akár – én fénymásolnék belőle jó sokat –, mert tulajdonképpen ez pont az, amihez nem kell még várandósnak sem lenni, bármikor, egy sima, mezei hétvégén is jöhet. Ha viszont már babázunk, akkor főleg kellemes élmény lehet egy nem rohanós, csak-valamit-bekapok-állva-a-konyhában reggeli az ágyban.

5 kreatív ötlet anyák napjára kismamáknak

3. Kimenő kártya

Terhesen még könnyebben beváltható, hogy egy romantikus vacsorára, vagy egy kellemes hétvégi kényeztető utazásra vigyen el gyermekünk apja. De azért ne tegyünk le róla szülés után sem, van remény, csak pár hónapot kell várnunk rá.

4. Anya vagyok póló

Mert egy vicces feliratú pólót mindenki boldogan visel, hát még akkor, ha az a bent csücsülő babát hirdeti. Lehet ezen a pólón akár az, hogy “baba az úton” vagy ha már tudjuk a gyerek nevét, ha már tudjuk, akkor például “Julcsi anyukája”, mindegy, csak személyes és kedves üzenet legyen.

5. Habos fürdő

Talán ez az az ötlet, amit tényleg érdemes megtartani a babás időszakra, mert terhesen azért még van időnk elmerülni a habokban, de szülés után már egy zuhanyzás is luxusnak tűnik majd. Szigorúan minimum félórás esemény, ami közben nem jöhet be a fürdőbe egy családtag sem, kezében a babával, hogy most azonnal ránk van szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top