Baba

Orr nélkül született a baba – A szüleinek így tökéletes, ahogy van

Az első pillanatban, a szülés után a kis Eli anyukája nem is fogta fel, hogy mi a baj a kis jövevénnyel. Percek teltek el, mire ráébredt: a babája orr nélkül született.

Nemcsak az anya, de az alabamai South Baldwin kórház orvosai sem vették észre, hogy a kicsinek nem fejlődött ki az orra, születése után állapították meg, hogy egy rendkívül ritka rendellenességgel jött a világra, amiből 2012-ig bezárólag összesen 41 esetet regisztráltak. Az orr nélküliséggel leginkább az volt a probléma, hogy Eli nem kapott levegőt szoptatás, etetés közben. Egy babára még egy sima megfázás is veszélyes lehet épp amiatt, hogy nem tud a bedugult orrától rendesen táplálkozni. Végül légcsőmetszéssel oldották meg a problémát, hogy a kicsi egyáltalán életben maradjon.

Ahogy Eli édesanyja az NBC Newsnak elmesélte, ez volt a második terhessége, ami tulajdonképpen zavartalanul zajlott majdnem végig. Egyedül a 17. hét környékén volt olyan erős hányingere, hogy hirtelen lefogyott 5 kilót, de utána gyógyszerek segítségével ez is helyrejött. Az ultrahangfelvételeken tisztán látható volt Eli orrcsontja is, így semmi sem utalt a rendellenességre.

Orr nélkül született, de a szülei szerint így tökéletes, ahogy van

Miután Eli leleteiben mindent rendben találtak születése után, így a légcsövében egy kanüllel hazaengedték szüleivel a kórházból. Emiatt egyelőre rengeteg időt és energiát kíván a gondozása, állandó szívmonitorra van szükség, mivel őt egy hosszabb sírás is életveszélybe sodorhatja. Később azonban megoldódhat a problémája, mivel már képesek olyan orrimplantátumot készíteni az orvosok, ami működik is, tud lélegezni vele. Addig is tudnának neki olyan orrot adni, ami csupán esztétikailag korrigálná az arcát, ám a szülei ezt nem szeretnék, mert mint mondták: “Eli úgy tökéletes, ahogy van. Amikor a saját babádról van szó, akkor teljesen mindegy, mi a baj vele, feltétel nélkül szereted.”

Orr nélkül született, de a szülei szerint így tökéletes, ahogy van
Orr nélkül született, de a szülei szerint így tökéletes, ahogy van
Orr nélkül született, de a szülei szerint így tökéletes, ahogy van

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top