Baba

26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikreket

A Mata házaspár a várandósság 19. hetében tudta meg, hogy sziámi ikreik fognak születni. A kislányok, Knatalye és Adeline tavaly április 11-én jöttek világra.

A szétválasztó műtétet február 17-én végezték el rajtuk a Texas Gyermekkórházban. Az orvosok 26 órás operáció során választották szét a sziámi ikrek mellkasfalát, tüdejét, a szívburkát, valamint a rekeszizmát, máját, beleit, vastagbelét és medencéjét. A műtőben gyermeksebészek, plasztikai sebészek, szív- és érsebészek, urológusok, májspecialisták, ortopéd szakemberek és gyermeknőgyógyászok dolgoztak együtt. 

26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikreket

Az orvosok előzőleg hónapokon át készültek a műtétre, megépítették a szétválasztandó szervek 3D-modelljét és szimulációkat végeztek.

Az operáció sikerült, a kislányok néhány hónapig a kórház intenzív osztályán lábadoznak. A jövőben még további műtétekre lesz szükségük.

A szülők végtelenül hálásak a kórház szakembereinek, amiért munkájukkal lehetővé teszik, hogy  Knatalye és Adeline egyszer majd teljes életet élhessen.

Forrás: khou.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top