Baba

A Marson akar szülni egy nő

Bármilyen őrülten hangzik, akár még sikerülhet is neki.

A 24 éves Maggie Lieu egyike annak a 600 jelöltnek, akik esélyesek arra, hogy részesei legyenek a Mars One projektnek, mely során embereket küldenek a Marsra 2025-ben, akik létrehoznak majd ott egy kolóniát. A lány a Birminghami Egyetem asztrofizika szakos PhD-hallgatója. Jövő hónapban derül ki, hogy sikerül-e bekerülnie a 39 kiválasztott közé, akiket felkészítenek a Mars-utazásra.

A Marson akar szülni egy nő

“Hogy kolóniát alapíthassunk, gyerekeinknek is kellene születniük a Marson. Kihívás lenne, hiszen még nem indultak kutatások az alacsony gravitációs környezetben szüléssel kapcsolatban. Azt gondolom, hogy vicces lenne, mert a Marson születő első gyerek lehetne az első igazi marslakó” – nyilatkozta a Mirrornak a lány, aki szívesen vállalkozna arra, hogy ő maga szüljön elsőként a vörös bolygón.

Lieu egyébként nem aggódik a Marson fennálló körülmények miatt, úgy gondolja, hogy a szülő–gyerek kapcsolat ott is olyasféle lesz, mint itt, a Földön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top