Baba

5 ok, amiért a téli babák és anyukák szerencsések

Sokszor sajnálják a téli babákat, szürkék a hétköznapok, közel van a szülinapjuk a karácsonyhoz, pedig nem is olyan rossz nekik, mint gondolnánk.

1. Télen szültél, tehát nem szenvedtél a kánikulában

Aki szült már júliusban vagy augusztusban, az pontosan tudja, hogy miről beszélünk. A 35 fokos nappali hőmérséklet még azok szervezetét is megviseli, akiknek nincs bentlakásos albérlőjük. Vizesedik a láb, sehol sem kényelmes, állandó szédülés, és még megmozdulni is sokkal nehezebb – nagyjából ezektől a gondoktól szabadulnak meg azok az anyukák, akiknél a harmadik trimeszter télre esik.

2. A kicsik imádnak kint a hidegben aludni

Hatalmas szerencséjük van annak, aki napközben a teraszon vagy az udvaron tudja altatni a babáját, jól felöltöztetve igazán nagyokat tudnak kint aludni. Ráadásul a levegőzés az étvágyukat is javítja, és az immunrendszerüknek is jó. A tavasszal vagy nyáron született babák sajnos már túl nagyok lesznek télre ahhoz, hogy nyugodtan kint lehessen őket hagyni.

5 ok, amiért a téli babák és anyukák szerencsések

3. Már az elején megszokod, hogy milyen 10 réteg ruhát ráküzdeni a gyerekre

A második tél már meg sem fog kottyanni, a tavasz pedig kimondottan felüdülés lesz, hiszen te már túl vagy egy bebugyolálós évszakon.

4. Tavaszra már simán csinálhattok programokat

Mire kitavaszodik, a baba már 2 vagy 3 hónapos is lehet, ilyenkorra pedig már összeszoktatok annyira, hogy bátrabban mozdultok ki, sőt az első egy-két órás kimenőd is esedékessé válhat. Hát nem szuper?

5. A hozzátáplálás megkezdéséhez nincs is jobb időszak

Ha télen szülsz, az azt jelenti, hogy a barack, ami sok baba nagy kedvence, pont akkor fog érni, amikor először adhatsz neki szilárd ételt. Ráadásul, ha szerencséd van, akkor meggyet is találsz még a piacon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top