Baba

Ferenc pápa engedélyezte a szoptatást a Sixtus-kápolnában

A pápa mindig is kiállt a szoptatás mellett, de ez az első eset, hogy nyíltan engedélyt adjon arra, hogy a Vatikán egyik legszentebb helyén etessék meg gyermekeiket az anyák.

Amikor a férjemmel jegyesoktatásra jártunk, minden héten eljártunk misére is, az általunk választott templom viszont sokban különbözött sok másiktól. Ebben az templomban ugyanis kialakítottak egy külön részt a gyerekeseknek, hogy azok is el tudjanak járni misére, akik mondjuk egy másfél éves örökmozgót próbálnak kordában tartani, ott nem zavart senkit a hangoskodás, és a gyerekek is jól érezték magukat. Aki pedig még kisebb babával érkezett, az akár szoptathatott is.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Ferenc pápa most ennél jóval bátrabb tettre bátorította az anyákat. Jézus megkeresztelésének évfordulója alkalmából 33 babát keresztelt meg a Sixtus-kápolnában, majd a szertartás végén így szólt az anyákhoz: “Ti, édesanyák, adjatok tejet a gyermekeiteknek, akár most is, ha sírnak. Aggodalom nélkül etessétek meg őket!” Ebből pedig egyértelműen kiderül, hogy az egyházfő nem sonkás szendvicsre gondol etetés alatt. A kérdés már csak az, hogyha a pápa ilyen elfogadó a szoptatással kapcsolatban, akkor miért kérdés még mindig, hogy kulturált körülmények között ki hol szoptathat?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top