Baba

5 dolog, amiért anyaként ne kérj elnézést

A Kengsington-palota nappalija valószínűleg nincs teledobálva játékokkal, a miénk viszont szinte mindig katasztrófa sújtotta terület, és ez csak egy sok közül...

Egy időben, ha valaki jött, és éppen szaladt a lakás, hosszan kértem elnézést a hadiállapotért és bizonygattam, hogy nem élünk ám retekben. Tényleg nem mi vagyunk retkesék, de ahol gyerek van, ott képtelenség patikarendet tartani, na jó, lehet, de annak nagyon nagy ára van. Én azt választottam, hogy megbarátkozom a helyzettel, és elfogadom, hogy a lenti felsorolás bármelyik eleme teljesen megszokott egy kisgyerekes családban.

1. Koszos edények halomban

Egy mászó csecsemőnek a mosogatógép elképesztően izgalmas dolog, olyan szuper mászóka, amit mindenképpen ki kell próbálni. Ezért a legtöbb esetben nálunk estére tolódik a szennyes edények bepakolása, amikor már nyugi van. Aki pedig nem olyan szerencsés, hogy van mosogatógépe, az fokozottan hátrányos helyzetben van, mert tuti, hogy akkor történik valami baki, amikor nyakig mászunk a zsíros tepsibe.

2. Koszos gyerek

Tökre igaz, hogy a boldog gyerek koszos. Na nem azt mondom, hogy fürdessük hetente egyszer, de az tuti, hogy a reggel rávarázsolt makulátlan szettje délelőtt 11-re olyan retkes, mintha legalább egy hete csak azt hordaná. Én azt mondom, hogy fürdessük meg minden este, aztán napközben tűrjük a koszt, és egy percig se szabadkozzunk.

5 dolog, amiért anyaként ne kérj elnézést

3. 11-kor pizsamában

Mire beágyazok, megcsinálom a reggelit, átpelenkázom a lányomat, és hentergünk kicsit az ágyban már hirtelen 11-et mutat az óra. Aztán persze hajat mosok, felöltözöm és minden, ami kell. Mostanra megszoktam ezt, és már nem kérek elnézést a védőnőtől, ha 10-kor még pizsamában talál, mert a baba boldogságára ez semmilyen kihatással nincsen.

4. Kupi

Egy időben megszállottan pakoltam el Pircsi széthordott játékait, aztán leálltam ezzel, ahol gyerek van, ott kupi van. Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

5. Szennyes ruhák a lakás minden pontján

Ebben tényleg nem mi vagyunk a hibásak, Pircsi imádja a ruhákat pakolászni, mivel a szekrényben lévő holmikhoz nem jut hozzá így kénytelen beérni a szennyessel, így aztán azt hurcibálja szét a nappaliban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top