Baba

Így motiváld a gyereket a kézmosásra

A kézmosás fontos, nemcsak evés előtt, és nemhiába a szülők vesszőparipája, viszont némelyik gyereket nem éppen könnyű rávenni. Motiválni azonban lehet őket.
Kezet kell mosni, mert piszkos, kezet kell mosni, mert a bacik láthatatlanok és kicsik, kezet kell mosni, mert kezet kell mosni – minden gyerek naponta többször hallja itt-ott. Naná, hogy tök unalmas nekik, és mivel a sok alapmuszáj egyik leggyakoribb fajtája, még szép, hogy sokan próbálják elsinkófálni, és csak a Megszagolhatom? kérdésre kullognak vissza a fürdőbe tényleg kezet mosni. 
De sebaj, mert motiválhatjuk őket, és akkor talán nem kell állandóan szajkózni ezeket a muszájokat és különböző, számukra teljesen irreleváns okokat (félreértés persze ne essék, fontos megtanítani, mit miért kell megtenni, főleg ha az egészségmegőrzésről van szó). 
A kézmosás menő!
 
Ez a pofonegyszerű látványelem sokat lendíthet a dolgon, sok dolgunk nincs is vele: szükség lesz egy átlátszó pumpás adagolóra, átlátszó szappanra és néhány legódarabkára (ami persze tetszés és ízlés alapján szabadon variálható).

 Az ötlet a Rockin Boys Club blogon található. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top