Baba

Kutyatámadás: másfél éves kicsi szenvedett súlyos sérülést

Lehet kutyát tartani kisgyerek közelében?

Megharapta egy másfél éves kislány fejét egy kutya Miskolcon, a gyermek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint hétfő este történt a baleset egy miskolci családi házban: egy staffordshire terrier fajtájú kutya megharapta az őt átölelni akaró gyermek fejét. A kislány nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A házban a nagymama vigyázott unokájára. A család három staffordshire terriert tartott.

A rendőrség nyomozást indított gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt, a nyomozást szakértők bevonásával folytatják. A kutyát a miskolci állat-egészségügyi telepre vitték, két hétig megfigyelésre karanténban tartják.

Szinte havonta érkezik hír efféle balesetről. Akik jól ismerik a háziállatokat, azt mondják, az ilyesmi mindig az ember, a gazda, a nevelés hibája. Mégis… valahogy nyugtalanító nagyobb kutyát engedni kisgyerek közelébe – egy-egy reakció kiszámíthatatlan lehet, még akkor is, ha az állat természetesen nem szándékosan tesz rosszat. Ti mit gondoltok? Létezik százszázalékos biztonság ebben?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top