Baba

Szuper DIY ajándékok almaformával

Végre kaphatók a finomabbnál finomabb almák, ezzel párhuzamosan jöhetnek az almás játékok, mókák is.
Persze a legfontosabb, hogy együk is az almát, de azért játszani is lehet vele.

Klasszikus almanyomda

 
Bár biztos mindenkinek megvan, milyen a félbevágott gyümölccsel nyomdázni, azért érdemes megnézni, hogy milyen helyes kis műalkotás is lehet abból, ha pl. nem sima papírra, hanem esetleg vászonra nyomdázunk. Ruhaügyekben járatos ügyeskedőknek kifejezetten ajánlott kipróbálni, hogy néz ki a sok forma egymás után fehér pólón vagy egy szatyron: kedves, helyes ajándék lehet kicsiktől kicsiknek, nagyoknak. Részletek itt. 
 
  
Papiralma, PET alma és almanyomda
 
 

Alma formájú papírdoboz sablonnal

 
Egy szép kis doboz mindig jól jön, ha másért nem, hát ajándékdoboznak biztosan jó lesz előbb vagy utóbb (ráadásul megint közeledik a karácsony). A hajtogatás nem minden gyereknek jön be, főleg ha nagyon precíz műveletek szükségesek, ennél az almadobozkánál épp az a jó, hogy csak a kijelölt egyszerű hajtások vannak, azok pedig egyszerűek és rövidek, tehát nem egy 20 lépéses origamicsodával kell bajlódni. A végeredmény pedig nagyon vonzó, főleg ha kis gumicukor kukacokat is teszünk az almákba… Részletek itt. 
 
Papiralma, PET alma és almanyomda
 
 

Alma formájú doboz PET palackból

 
Milyen klassz, amikor az ötlet egy olyan tárgy újrahasználására épül, amit egyébként kidobnánk (még ha a szelektív gyűjtőbe is). Ez a kifejezetten dekoratív darab két palack aljából készül, egy szalaggal és némi filcanyagból vágott levélformával gyönyörű kis ajándékdoboz vagy apróságtartó lehet. Vállalkozó szelleműek sprayfestékkel is lefújhatják, esetleg sok apró matricát rátéve is befedhető, sőt dekortapasszal is érdemes próbálkozni díszíteni. Részletek itt.

 

Papiralma, PET alma és almanyomda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top