Baba

Mutasd az ovis jeled, megmondom, ki vagy!

Játék a jelekkel?

Kicsit elkerekedett a szemem a tegnap talált gyűjtéstől, mely szerint már az óvodai jel gyakorlatilag meghatározza személyiségünket. Egy blogon akadtam rá, és a magyarázatokat olvasgatva azon gondolkodtam, vajon mi lenne, ha  a lila lábos – egykori óvodai jelem – mély értelmezésén kellene gondolkodnom a személyiségemmel kapcsolatban.
Annyian voltunk a csoportban, hogy volt piros fazék és kínjukban az óvónők nem tudtak mást kitalálni, így lettem lábos. Lila.

Mondjuk lehet, hogy a lábos illene rám, mert a fazék leírása igen távol áll tőlem:  
fazék:  praktikus, gyakorlatias gondolkodású, nem fogad el semmit bizonyítás nélkül, lelki stabilitását józansága adja, tudását, tapasztalatait szívesen osztja meg másokkal.

De gondolom, ez a gyűjtés is inkább csak játék, ilyesmi leírásokat találhatunk a többi jelnél:
alma: életvidám, élet- és ételszerető, kreatív.
bohóc: ellentétes érzelmek jellemzik: kifelé vidám, belül nagyon érzékeny és sérülékeny.
csengő: érzékenységéből keveset mutat meg a világnak, bár nem nagyhangú vagy domináns, mégis szívesen követik őt a többiek.

Ilyesmik. Aki kíváncsi a teljes listára, itt elolvashatja!

És mi mással is lehetne egy ilyen gyűjtés zárni, mint egy találó Coelho idézettel:
“A jelek – néha észrevétlenül, néha egészen jól láthatóan – körülöttünk vannak. Körültekintő értelmezést kívánnak azonban, ha irányadó térképpé akarjuk alakítani őket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top