Baba

Gyerekek csillagjegyek szerint – hogy vedd rá, hogy rendet rakjon?

Szögezzük le: a rendrakás (vagy nem rakás) semmilyen viszonyban sincs a belső összeszedettséggel, tehát teljesen felesleges pusztán abból a célból traktálni a gyerkőcöt a pakolással, hogy ’ugyanmá’ milyen felnőtt lesz így belőled?! Az viszont igaz, hogy a külső rend hat: kifelé és befelé is.

A rend két korszakban kritikus: kis korban, amikor a játékokkal van teli nemhogy a lakás, de az egész kerület, és kamaszkorban, amikor a szobában egyszerűen kupi van. Nincs jobb szó rá.

Vannak rendesnek induló, majd eltérülő típusok. Ők azok, akik a környezetük nagyban befolyásol, ezért az elvárásoknak megfelelően “ellazulnak”, mert az a divat. Ez kamaszkorban különösen látványos.

Aztán vannak azok, akiknek mindig is bajuk volt az elpakolással, mert egyszerűen nem látják, hogy ami van körülöttük, az nem jó úgy. Tényleg nem zavarja őket, nem a mi bosszantásunkra ilyenek, hanem mert így működnek.

Gyerekek csillagjegyek szerint - hogy vedd rá, hogy rendet rakjon?

Két ütős megállapítás kívánkozik ide: a gyerek utánoz, és kamaszkorában azt ismétli, amit kiskorában csinált, tanult. Innen mindenki jól láthatja, mire számíthat. Ha viszont az asztrológiai szálat is belefonjuk – márpedig miért ne tennénk – egy kissé átszíneződik a kép, mint mindig, hiszen előjönnek a gyerek személyes vonásai is, jelen esetben a saját rendigénye, ha van.

A rendigényt a Holdhoz kapcsoljuk: amilyen jegyben áll, olyan a viszonyulás bármiféle szisztémához, átvitt értelemben is.

A földies holdak (BIKA, SZŰZ, BAK) a legrendszeretőbbek, talán néha túl pedánsak is, és inkább azt veszik zokon, ha belemásznak a saját “rendjükbe”. Biztonságot ad számukra bármely szabály, és igénylik is. Lehet, hogy kialakítják a saját menetrendjüket, de attól még az követhető. Velük e téren nincs nagy gond, ha van, akkor elemi igényük sérült, és erre reagálnak szomorú nemtörődömséggel.

Mi a helyzet a többi jeggyel? Tudd meg a Gyermekhoroszkóp blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top