Baba

Folyón át úszott szülni a kismama

A monszunesőtől megáradt folyón át úszott majdnem egy kilométert egy indiai kismama a várandósság kilencedik hónapjában, hogy a legközelebbi szülészetre eljusson.

A 22 éves Jellavva szárított, üres lopótököket használt, hogy a felszínen maradjon, amikor három héttel ezelőtt kis, folyami szigeten fekvő falujából elindult a kórházba. Azt mondta, lakóhelyén nincs orvosi segítség, és biztonságban akarta megszülni a babáját. A kisfiú végül szombat éjjel egy magánkórházban jött világra, műtéti úton.

Bátor vízi útjával kivívta a falubeliek csodálatát, az orvosok bámulatos teljesítménynek nevezték, amit tett. A Karnataka állambeli kis falut körülvevő Krisna-folyam szintje 3,7 méterről 4,3 méterre áradt, örvénylő vizébe gyakorlott úszók is félve merültek. Jellavvának apja, bátyja és unokatestvérei segített, ők is vele úsztak.

Folyón át úszott szülni a kismama

“Nagyon boldog vagyok, hogy kórházban született a kisfiam. Felvágták a hasamat, és kiemelték belőle. Négy kilogrammal érkezett”  mesélte hétfőn, kórházi ágyán a BBC-nek a kismama.
Mivel a családnak nem volt pénze, hogy a területileg illetékes kórházba elutazzanak, magánkórház vette fel Jellavvát. “A család természetes szülést remélt, és mi is vártunk, hátha sikerül neki, csak ezután döntöttünk a császármetszés mellett. Ha a baba nem lett volna ilyen nagy, talán világra jöhetett volna műtét nélkül”  mondta el az orvos.

Yellavva aggódott, hogy családja nem tudja kifizetni a kórházi költségeket, ám a szülészet nem kért pénzt. “Úgy döntöttünk, ingyen látjuk el. Alábecsülik a falusi nők erejét. Óriási öröm volt számomra, hogy ilyen bátor kismamát kezelhettem” mondta a babát világra segítő szülész-nőgyógyász.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top