Baba

Így jelöljük meg az iskolai holmikat: tippek a felszereléshez és a ruhákhoz

A kis elsősök tulajdonképp még kicsit ovisok a tanév elején, nem árt némi segítség például a vadonatúj, majdnem ismeretlen holmik jelölésével. Meg persze az sem utolsó szempont, hogy ne kelljen mindenből havonta újat venni.
Képzeljük csak a helyükbe magunkat: tonnányi új információ, szabály, helyzet, terem, gyerek, felnőtt és még a gyönyörű, új cuccok sem megszokottak, ráadásul viszonylag sok egyforma darabra lehet számítani a nagylétszámú osztályokban, nagyobb iskolákba. Óriási segítség a gyerekeknek, ha mindenen rajta van a nevük: a ceruzáktól a tornacipőig.
 
Nem a legelegánsabb dolog mindenre alkoholos filccel írogatni, érdemes kicsit körbenézni, hogyan lehet nem túl feltűnően, de észrevehetően mindenre ráírni a gyerekek nevét, ehhez ajánlunk most tippeket.
 
A ruhák jelölése
 
Itt speciel pont jó lesz az alkoholos filc is: minden ruha címkéjére rá lehet írni a nevet, ez gyors, olcsó lehetőség.
 
Ennél sokkal szebb megoldás a hímzés; lehet mondani, hogy erre ugyan kinek van ideje, de hátha akad egy lelkes nagyi vagy ráérős családtag, barát, aki örömmel segít. Az alapokat például ebből a videóból is könnyen elsajátíthatjuk, ha mégis nekiveselkednénk.
 
 
És egy egyszerűen használható gyönyörűség, dzsoli dzsóker, a szülők megmentője: a vasalható címke. Viszonylag egyszerű elkészíteni házilag is, kapható hozzá megfelelő papír, és ovis jel helyett a nevet is lehet egy lapra többször nyomtatni. Ha megvannak, már csak a vagdosás és a vasalás marad. Részletek a MammBa blog posztjában.
 
Így jelöljük az iskolai holmikat: tippek a felszereléshez és a ruhákhoz
 
 
Felszerelések jelölése
 
Volt régen a ceruzába vésett monogram, esetleg itt is szóba jöhet a vékony hegyű alkoholos filc használata, ha az íróeszköz végére kicsi betűkkel írunk, de van egyéb zseniális megoldás is, mint például a celluxra nyomtatás. Nagyon klassz trükk: nyomtassuk ki a kívánatos szövegeket, aztán egyesével ragasszuk le celluxszal, majd tegyük be újra a nyomtatóba és máris a celluxon találjuk a szövegeket. Részletek itt.
 
Így jelöljük az iskolai holmikat: tippek a felszereléshez és a ruhákhoz
 
Kicsit egyszerűbb a dekortapasz használata: egy kis darab is elég ahhoz, hogy ráírjuk a nevet, ráragasszuk a tárgyakra, és kihasználjuk a washi tape legjobb tulajdonságát, nevezetesen azt, hogy nem hagy nyomot semmin, és újra lehet ragasztani (kicsit megvan az a veszély, hogy talán lejön, de reméljük, hogy ettől még senki nem vetemedik arra, hogy szándékosan le is szedje). Nagyobbaknak jegyzetfüzet is készülhet ugyanazzal a mintával, részletek itt.
 
Így jelöljük az iskolai holmikat: tippek a felszereléshez és a ruhákhoz
 
A füzetcímkéket már ajánlottuk korábban, a könyvekre és a füzetekre ezek pont jók, nem muszáj vásárolni, bár kétségkívül sokféle vonzó darabbal rukkolnak elő ilyenkor a papírboltokban. A füzetek borításához pedig itt találtok egy elképesztően klassz technikát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top