Baba

Olcsó és dekoratív: stencil a gyerekszobában

Ki ne szeretne hangulatos gyerekszobát? Sok dolgon múlik, a jó hír, hogy az egyik legfontosabb elem, a festés sem ördöngösség, és nem bonyolult, ha megvan a tuti technika.
Biztosan mindenkinek ismerős még, amikor tapéta helyett festőhengerrel estek neki a szobáknak: virágok, geometriai minták, állatkák borították a falakat, bambulás vagy elalvás közepette lehetett számolgatni a különböző formákat. El is lehetett rendesen rontani, és bár biztos, hogy hamarosan – vagy már most is? – újra virágkorát éli a festőhenger, hadd ajánljunk mást: ehhez hasonló, de valamivel szebb és nagyobb szabadságot adó lehetőség a stencil használata. Adott egy sablon, aminek üres részeit átfestve megkapjuk a képet. Ha sikerül a stencilt rögzíteni, akkor már nyert ügyünk van, a minta megfelelő lesz.
 
A gyerekszobában se szeri, se száma a lehetőségeknek, hogy miként lehet bájossá, kedvessé, imádni valóvá, vagánnyá, szerethetővé tenni különféle technikák segítségével a falat, a berendezést, ehhez válogattunk most tippeket. Korábbi tippek kis gyerekszobába, könnyen változtatható dekorációra – ezekhez is idomulhat a stencil használata.
 
Alvás a felhők alatt
 
Bájos, nemsemleges faldekor: a nem fehér falra fehér felhők kerültek nagy mennyiségben, csak arra a falra, ahol az ágyak támlája van: báránykák számolgatása helyett jöhetnek a felhők. Részletek itt. 
 
Olcsó és dekorativ: stencil a gyerekszobában
 
 
Gombák a fiókos szekrényre
 
Ezekkel a formákkal remekül lehet játszani: a képen leginkább az elforgatás és a mennyiség változtatásának játékát láthatjuk (bomba jó, nem?), de persze kedvünk szerint variálható: akár néhány nagyobb és egy-két kicsi is jól mutathat, akár egyetlen fiókon, lényeg, hogy próbálgassuk. Ráadásul ezt a stencilt egy rövid, kissé bosszantó regisztráció után le is tölthetjük az oldalról.
 
Olcsó és dekorativ: stencil a gyerekszobában
 
 
Névvel ellátott tárolók faládából
 
A rendszerezés, rend tartása külön tanulnivaló, a kisgyerekes életben pláne. Ez az ötlet olcsó, látványos és óriási segítség lehet: a ládákat nem nehéz beszerezni a nagyobb boltokban vagy piacon, átfesthető szavakat bármilyen szövegszerkesztővel tudunk készíteni, megfelelő méretben nyomtatni és aztán szépen körbevágni, a negatívot a fán átfesteni nem lesz nehéz, fához való festékkel vagy sima akrillal szép lesz. A gyerekek hálásak a saját tárolóért, és valamivel készségesebbek is a pakolás során, ha ilyen dobozuk is akad. A kerekek már a non plus ultra, nem muszáj, de jó poén rátenni a ládákra. Részletek itt.
 
Olcsó és dekorativ: stencil a gyerekszobában
 
 
Vászonkép a falon
 
Vászonra festeni sem feltétlenül luxus, vagy úgymond a festeni tudók privilégiuma: itt is jól jöhet a stencil. Ha megvan a vászon (pl. művészellátóból, hobbiboltból), akkor a nehezén már túl is vagyunk, mert jöhet az alapozás, és arra pedig a kiválasztott forma átfestése, mint pl. itt az állatokkal. Részletek a posztban.
 
Olcsó és dekorativ: stencil a gyerekszobában
 
 
Stencilezett szőnyeg
 
Ó igen, még a szőnyeget is lehet festeni. És milyen egyszerű, de gyönyörű ez az ugrálójátékos szőnyeg! A kép innen való, magyar nyelvű, szuper leírást pedig itt olvashattok, hogy hogyan és milyen szőnyeget érdemes festeni.
 
Olcsó és dekorativ: stencil a gyerekszobában
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top