Baba

Csináld magad! Szivárványos játékcsodák

A szivárványtól többnyire jókedvűek a felnőttek, a kicsik egyenesen imádják, mért ne készítenénk néhány szivárványos csodát?
Ki ne örülne egy szivárványos tortának? Hát igen, biztos a nap fénypontja egy ilyen gyönyörűség, és biztos nemhiába festik sokan a körmüket is ilyen színesre, a színterápiának számos verziója van. Most három alkotói lehetőséget ajánlunk, csupa szivárványosat.
 
Virágtündérek
 
Hát nem tündériek ezek a szivárvány minden színében pompázó kis virágtündérek? Jól jöhetnek a babaházba, a társasjátékhoz és persze a szabad szerepjátékhoz. Mivel elég egyszerűek, kicsikkel együtt is életre kelthetjük őket, megfelelő előkészületek mellett pár perc alatt készen lesznek a bábuk. Mindössze fa vagy hungarocell bábukra, filcanyagra és esetleg kis gombokra lesz szükség, ha a bábokat is lefestjük (persze nem muszáj), akkor még festékre is (az akril szinte mindent képes fedni). Részletek és fotó: The Imagination Tree
 
Szivárványos játékcsodák
 
 
Papírgyöngyök
 
Ezek a csodaszép gyöngyök tényleg papírból készülnek és bár kétségkívül babrálós móka elkészíteni őket, ne feledjük, hogy sok gyerek imád ilyesféle munkálatokban elmélyedni: sodorni a megfelelő méretre vágott papírt, a végén egy fél csepp ragasztóval rögzíteni és ezt akár órákon át abba sem hagyni. Közben finomodik az ujjak mozgása, lehet trécselni és a végeredmény elképesztően klassz nyaklánc, pompás színekben (érdemes így keresni hozzá a papírt, a szivárvány színeiben, ha van csillámos is, az már a netovább). Fotó forrása és a teljes útmutató a MiniEco oldalon.
 
Szivárványos játékcsodák
 
Könyv/füzetborító
 
Augusztus első harmadának végén már akár aktuális is lehet a füzetek, könyvek bekötése és egyáltalán nem muszáj sima nejlonba tenni ezeket a sokat használt tárgyakat! Lehetséges, hogy inkább a lányoknak fog tetszeni ez a szivecskés-szivárványos verzió, bár elég jó móka más színekben is kitalálni, megtervezni a négyzetet, tehát esetleg a fiúk is bevonhatók. A technikája talán bonyolultabbnak látszik, mint amilyen (írisztechnika vagy írisz hajtogatás néven ismert), de az oldalon egy remekül használható sablont kapunk, innen már csak a színes lapok hajtogatása és ragasztása a kihívás, ezt a fajta barna csomagolópapírt pedig általában árulják a papírboltokban, nagyon sokat adnak kb. 300 Ft-ért, ez a papír nagyon erős, nem véletlenül használják a nyomdákban is csomagolásra. A sablon, leírás és a fotó forrása itt található, Suzy’s Artsy-Crafty Sitcom oldalán.
Szivárványos játékcsodák

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top