Baba

Ismét meghirdették az óvodák kertépítőversenyét

Mint oly sok mindent, a természet szeretetére nevelést sem lehet elég korán elkezdeni. A gyermekkorban látott minták, jó példák egész életünkre kihatnak. A családdal közösen eltöltött vidám percek örökre belénk ivódnak, örök emlékként megmaradnak. A kertészkedés egy gyermek számára játék. Játék, ami egyidejűleg szórakoztat, tanít, türelemre, alázatra nevel.

Gyermekekkel kertészkedni nem csak a családban lehet vagy érdemes. Egyre több óvoda területén alakítanak kis virágos- vagy fűszerkertet. A közösségi kertek is kiváló teret nyújtanak az óvodáknak. A Zugkert közösségi kertben a Pöttöm park óvoda csöppségei is lehetőséget kaptak arra, hogy saját kis kertjükben kísérletezzenek, nyomon követhessék a növények növekedését, élvezhessék a munkájuk eredményét.

Madárbarát kert – óvodai pályázat

A 20. alkalommal megrendezett Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár keretében ismét meghirdették az óvodák kertépítőversenyét. “Madárbarát kert” címmel várják az óvodások fantáziadús, növénybeültetéses minikertjeit. A két évvel ezelőtti Hortus Hungaricuson a jelentkezett óvodák száma meghaladta a hetvenet. A pályázaton részt vevő több mint 120 minikert létrehozásában közel 3500 óvodás munkálkodott.

Madárbarát kert – óvodai pályázat

A minikertek kialakításához szükséges virágládákat és virágföldet a szervezők és partnereik biztosítják, és ki is szállítják a benevezett intézményeknek. Az elkészült kiskertek kiállítási helyszínre szállításáról is a szervezők gondoskodnak. A kertészeti szakemberekből álló zsűri az ötletességet, a kreativitást, a beültetés alaposságát és az összhatást figyelembe véve értékeli az alkotásokat.

A nevezési határidőről és a további érdekes infókról a Balkonada blogon tájékozódhatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top