Baba

Jeges szórakozások kicsiknek

A tikkasztó melegben fürdési lehetőség híján érdemes vizes játékokkal hűteni a kicsiket, a legmelegebb napokon a jégtől sem kell megijedni. Most három igen szórakoztató játék következik erre a témára.

Még a vizes játékokkal való szórakozás közben is külön figyeljünk a belső és a külső hidratálásra, mert a játék hevében olyan könnyű elfelejteni, hogy sokat, sokat, sokat igyunk, és akár fújjuk is magunkra.

Festés jégkockával

A festés mindig izgalmasabbnak tűnik, ha a hagyományostól eltérő módszereket alkalmazunk, főleg ha olyasmit, ami nem tűnik egyértelmű lehetőségnek. Az ételszínezékkel festett jégkocka egész biztosan kissé meglepő elsőre, legalábbis a kicsik szemében, arról már nem is beszélve, hogy festés közben jönnek a felfedezések: a jég tapintása melegben egész más, mint télen, ez a festék máshogy fog a papíron, milyen technikákat lehet alkalmazni, hogy könnyen csússzon az “ecset”, lehet mérni, hogy mennyi idő alatt olvad 25 fokos melegben, 35 fokos melegben stb. Részleteket a Paging Fun Mums oldalán találtok.

 Jeges szórakozás kicsiknek

 

Kishajók jégkockából

A készítés során csupán arra kell ügyelni, hogy fagyasztás közben, a már kásás állapotú kockákba tegyük a fogpiszkálót, hogy majd benne is maradjanak. A kockákat itt is festhetjük folyékony ételfestékkel, a dagadó vitorlákat pedig bármelyik, papírt már vágni tudó gyermek készítheti. Ha kész, egy jó nagy tálban vagy a kádban indulhat a verseny is: minden résztvevő kap egy hajót, és addig kell fújni a vitorlát, amíg a másik oldalra át nem ér. Fröcskölni ér egymást! Részletek az El Hada Del Papel oldalon.

Jeges szórakozás kicsiknek

 

Jégvilág

A képen helyes kis vízi állatok úszkálnak a jégtömbök között (ilyen szetteket gyakran lehet az egyeurós boltokban kapni), a játék maga nagyjából ennyi, tényleg: egy lehetőleg átlátszó tárolóba tegyünk sok vizet, esetleg egy-két csepp kék festékkel fessük is meg, majd tegyünk bele rengeteg különböző méretű jégdarabot, amibe előzetesen bele is fagyasztottunk pár játékot. A játék kész, indulhat a móka: a gyerekek gyönyörűen kitalálják a sztorit (persze lehet elkezdeni, segíteni, ha döccen), megpróbálják kimenteni a fagyott állatokat, figyelik, ahogy olvadnak a jégdarabok, esetleg rásegítenek langyos vízzel – az a jó ebben a játékban, hogy a néhány eszköz elég nagy teret hagy a fantáziának, ráadásul változik a felszerelés játék közben, ami szintén jó alapja lehet a kitalációknak. Ha minden elolvadt, jöhetnek újabb darab jegek, a kánikulában jó kis hűsítő, lényeg, hogy mindig legyünk a kicsik közelében, nehogy a jeget a szájukba tömjék. Részletek a Learning 4 Kid oldalon.

Jeges szórakozás kicsiknek

 További szuper játéktippeket itt találhattok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top