Baba

Tuti ötlet, ha a gyerek unatkozik!

Amikor bloggerünket szobafogságra ítélte a szakadó eső, öt perc alatt kellett kitalálnia egy nagy, közös projektet, amit az öt- és kétéves kisgyerekei is élveznek.

Kiindulópont, hogy mindketten szeretnek rajzolni – a maguk szintjén. Erősen meghatározó tényező, hogy 5 perc alatt kellett kitalálnom valamit, hisz ha túl hosszú az előkészület, elmúlik a lelkesedés is meg az idő is. További befolyásoló tényező, az “adott, ami otthon van éppen” összetevő. Na, ebből ez lett:

Tuti ötlet, ha gyermeked unatkozik!

Pár hónapja vettünk az IKEA-ban egy nagy tekercs rajzpapírt. Ez különösen hasznos akkor is, ha az ember nem vesz hozzá táblát is rögtön, mert rengeteg esetben tudtunk már használni belőle, ha nagyobb papírra volt szükségünk. (Ha nem lett volna ilyen papírunk, a dolog akkor is működőképes, csak több A4-es papírt kell egymáshoz celluxozni!)

Tuti ötlet, ha gyermeked unatkozik!

Szóval levágtam ebből a tekercsből egy jó méteres, másfél méteres darabot és a szőnyegtől megszabadított gyerekszoba parkettájára celluxoztam. Előszedtem dundi ceruzákat (erre ezek jobbak, mint a simák, mert nagyobb felületen lehet velük nyomot hagyni, plusz a Kétévesem kezébe jobban valók), s egy általam elképzelt óriáskép kezdő vázlatát felskicceltem.

Tuti ötlet, ha gyermeked unatkozik!

A kész művet megnézni és bloggerünk tapasztalatait elolvasni a Rapid Design blogon tudod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top