Baba

Kirándulás és játékos tanulás gyerekekkel

Amikor kirándul a család, kihasználhatod a természet adta lehetőségeket egy kis pluszjátékra. Válasszatok bloggerünk által összegyűjtött játékok közül!

1. Szerepjáték
Játsszátok el, hogy erdei állatok vagytok! Válasszatok magatoknak egy állatot, aki lenni szeretnétek, vagy amit út közben láttatok. Játsszátok el a járását, hogy szerez élelmet, hol lakik, mit eszik. Barátságban él-e a többi megszemélyesített állattal, vagy ellensége.

Kirándulás és játékos tanulás gyerekekkel

 

2. Ehető, mérgező
Ha bogyós bokorral, gombával találkoztok, érdemes felhívni a gyerekek figyelmét, hogy nem minden piros bogyó ehető, és nem minden gomba kerül a paprikásba, sőt!
Ha nem vagy biztos magadban, akkor legyen nálad növényhatározó. Abból meg tudod nézni, az adott piros bogyó ehető, vagy sem.

Kirándulás és játékos tanulás gyerekekkel

 

3. Gyűjtsetek leveleket!
– Gyűjtsetek különféle formájú lehullott leveleket! Otthon felragaszthatjátok egy papírra, készíthettek belőle képet. Ha érdekel titeket, keressétek ki a növényhatározóból, melyik fának a levele.
– Készíthetsz előre egy faleveles színezőt! Keressétek meg az erdőben az eredeti leveleket. Ragasszátok fel a papírra, vagy egy pihenő alkalmával színezzék ki a gyerekek a leveleket a valóságnak megfelelően.

Kirándulás és játékos tanulás gyerekekkel

Még több tuti játékot a Kölyökfoglalkoztató blogon olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top