Baba

Gyerekek is jönnek a szabadtéri buliba? – játéktippek fillérekből

Ha kerti partit adsz és gyerekek is jönnek, akkor nem árt néhány játék – tippek gyerekeseknek és gyerekteleneknek egyaránt.

Ezek a játékok akkor is jól jönnek, ha van gyerekünk és vannak szép játékai is, de ő nem szeretné, ha a félidegen vendégek vagy túl jól ismert haverok nem vigyáznának rájuk. Néhány olcsó, egyszerű, klassz játék, mind hamar elkészül, és az sem tragédia, ha tönkremennek, mert mind könnyen pótolható. Ne feledjük a vendégváró finomságokat sem!  

Karikadobós

Ki gondolná, hogy pár palack, egy faláda és néhány hímzőráma megfelelő találkozása egy remek játék lesz? Itt minden nagyjából egységesen világos színű lett, de bármilyen lehet: az üvegeket festés helyett dekortapasszal, méterre kapható matricával is dekorálhatjuk, ha nincs kedvünk, időnk a festéssel pepecselni. Ha versenyt is tervezünk, a palackok számot is kaphatnak, és aki a legtöbbet gyűjti, az lesz a nyertes (nem muszáj üvegből lennie, ha műanyag palackba töltünk vizet, akkor nem dől el könnyen). A hímzőráma textillel lett bevonva, de ha nincs hímzőrámánk (és végül is miért is lenne, főleg felesleges), akkor ajánlom a PET palack egyforma körökre vágását, esetleg érdemes két-hármat összefogni és együtt betekerni őket, hogy súlyuk is legyen. Ha mindez megvan, indulhat a célba dobás, és hogy helye is legyen a dolgoknak, egy faláda lehet a tároló (a piacokon különböző méretűeket tudunk beszerezni, a zöldségeseknél sokszor halmokban áll, el lehet kérni). Részleteket itt találtok.

Gyerekek is jönnek a szabadtéri buliba? Sos játéktippek

 

 

Lufiütögetős

Lufik, papírtányér és nyél a tányérokhoz: a tányérok lesznek az ütők, nyelet erős kartonból, fakanálból tudunk rájuk ragasztani. Ha van idő, a tányérokat kifesthetjük, esetleg neveket is pingálhatunk rájuk, ha nincs, akkor bízhatjuk a vendégekre is ezt a nagyszerű feladatot. Játéklehetőségek: rajzoljunk egy kört (a tömegnek megfelelő méretűt), és kérjük meg a gyerekeket, hogy maradjanak a körön belül, és tartsák a levegőben a lufit (és ne püföljék egymást!). Másik lehetőség, hogy húzunk egy vonalat, itt lesz a két térfél. A játék indulásakor sok lufi legyen a vonalon, a feladat pedig az, hogy az ellenfél térfelére üssünk át minél többet, kézzel tilos hozzájuk nyúlni, csak a lapátkákat használhatják. A játékvezető pedig minden percben vagy váratlanul leállítja a játékot, és kezdődhet a számlálás, kinél van több lufi. Az elején érdemes megbeszélni, hány körig megy a játék, mikor lesz összesítés. Fotó innen.

Gyerekek is jönnek a szabadtéri buliba? Sos játéktippek

 

Vizes szivacsbomba

Nagy melegben medence híján jöhet egy jó kis vizes játék, olyan, aminél mindegy, ki hány éves. A vizes dolgok hajigálása valami ilyesmi, még a felnőttek is beállhatnak, csak egy dolgot érdemes tisztázni még az elején: igazán erőből nem érdemes senkit sem megdobni, mert ha fáj, az már nem jó játék, ellenben óvatosan lábon vagy kézen dobni valakit, az vicces lesz. Néhány szivacsra és némi textilre lesz szükség: a szivacsokat vágjuk fel egyforma hasábokra (minél többféle színű szivacsot veszünk, annál vidámabbak lesznek a bombák), majd néhányat fogjunk össze és kössük át jó szorosan egy textildarabbal (szétvágott póló szuper lesz). Már csak egy vödör víz hiányzik, és indulhat a dobálás. Ha mindenki nagyon laza és belefér a koszolás, a vizet fessük be ételfestékkel, lehetőleg többfélével, és öltöztessünk mindenkit fehér pólóba, innen már nem is kérdés, hogy pólófestés lesz a fő mulatság. Részleteket itt találtok.

Gyerekek is jönnek a szabadtéri buliba? Sos játéktippek

Itt találtok még jó néhány szuper kerti játékot, ha kellene még néhány tipp.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top