Baba

Figyelemfelhívó séta az anyákért és az újszülöttekért

8 napos gyalogtúra a szülés és a születés minőségéért.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Perinatális Szaktanácsadói Képzés oktatóinak és hallgatóinak kezdeményezésére június 29-én a PPK Izabella utcai épületéből indul az “Úton… Séta a szülés/születés minőségéért” program. A résztvevők 8 nap gyaloglás után érkeznek Egerbe.

A figyelemfelhívó séta célja, hogy minél több szülés előtt vagy után álló nőhöz eljuttassák annak üzenetét, milyen nagy jelentőségű a szülés és a születés minősége. A séta célkitűzése, hogy a Bababarát kezdeményezés javaslatait, az AnyaBaba barátság 10 pontját és a WHO ajánlásait betartsák a hazai szülészeteken. A Séta szakmai törekvéseit eddig 19 hazai és nemzetközi szervezet támogatja.

A program előzeteseként május 13-án a PPK Izabella utcai udvarán Kovács Katalin, Szabó Szilvia és Dudás Miklós olimpikonok részvételével ültették el a SzüléSzületéS fáját.

A séta indulása előtt Hazay Tímea Ringató foglalkozással köszönti az érdeklődőket, a Cerny a koraszülöttmentést mutatja be, illetve közösen elkészítik a Séta zászlóját, amelyet a résztvevők egészen a bükki Bábafáig magukkal visznek.

A sétához kapcsolódó programok itt érhetők el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top