Baba

Mennyi baba kell a Facebookra?

Az újdonsült anyák legszívesebben minden percben és mindenkinek eldicsekednének a gyerekükkel, hiszen olyan szép, ügyes, okos... De nem biztos, hogy ehhez az internet a legmegfelelőbb hely, és a mérték is nagyon fontos. Ezt fejtegeti bloggerünk.

Amikor Zsófi megszületett (és azóta folyamatosan ) lazán benevezhettem volna a “hogyan idegeljük ki az ismerőseinket Facebookon” versenyre.

Én végtelenül büszke voltam (és vagyok ) a gyermekemre. Hatalmas változás volt ez az életemben, és én egész nap tudtam volna bámulni a kisbabámat. Ahogyan alszik, eszik, mosolyog, jobbra néz, balra néz, tüsszent, égnek áll a haja stb.

És szünet nélkül fotóztam, minden pillanatot megörökítettem, és nem voltam rest ezzel elárasztani az ismerőseimet a közösségi portálon. Nekem eszembe nem jutott volna, hogy bárkit zavarhat, hiszen olyan kis cukorfalat, ahogyan nézelődik a babám. Nos, hát igen, nekünk anyáknak a gyermekeink minden percben édesek, de az ismerőseinknek már nem biztos.

Mennyi baba kell a Facebookra?
 

Valószínűleg nem azért jelentkeznek be az oldalra, hogy 3 percenként a gyermekeinkről nézzenek fényképeket. Én rendre töltöttem fel a fotókat, és a távolabbi ismerőseim rendre töröltek is. Rá kellett jönnöm, hogy a maszatos Zsófi baromi cuki a nagyik számára, de az ismerőseim többsége nem kíváncsi rá.

Vagy azért, mert még egyáltalán nem is gondol a gyerekekre semmilyen formában, vagy egyáltalán nem is szereti a gyerekeket. Vagy mondjuk, tíz éve próbálkoznak a babával, és nem jön össze, akkor sem szívesen nézegeti a kisbabás posztokat.

Mit lehet tenni, hogy ne őrjítsünk meg másokat? Tudd meg a az Anyu Gubancban blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top