Baba

Így készülnek a kisfiúk!

<a href="https://nlc.hu/baba/cikk/igy-keszulnek-a-kislanyok/" target="_blank">Múlt héten megírtuk</a>, mit kell tennie annak, aki lánygyereket szeretne. De mi a helyzet akkor, ha valaki épp ennek az ellenkezőjére vágyik? Kék zoknikról és rugdalózókról álmodsz? Eláruljuk hát, hogyan tudod természetes módszerekkel növelni az esélyeid!

Mindent bele peteéréskor!

Az Y kromoszómát hordozó spermiumok kisebbek és gyengébbek – viszont nagyon gyorsak. Ezért érdemes a peteéréskor próbálkozni a babagyártással, amikor az Y-spermák sebessége fontos szempont. A peteérés idejének pontos meghatározásához nagy segítséget nyújthat a gyógyszertárban található ovulációs teszt, de a hőmérőzős és a hüvelyváladékos módszerrel is jól ki lehet számítani. Figyeld a tested – tudd, hogy peteérés idején a hüvelynyák tojásfehérje színű, nyúlós, és segíti a spermiumok mozgását, így ha ekkor szeretkeztek, több esélyt adtok a gyors, mozgékony Y-spermáknak.

 

Élvezd!

Az orgazmus hatására lúgossá válik a hüvely kémhatása, és az kedvezőbb feltételeket nyújt az fiúknak. Ráadásul az orgazmus alatti hüvely-összehúzódások beljebb sodorják a spermákat a méhszájhoz, és ez is a gyorsabb spermiumoknak kedvez. Minél közelebb van a méhszájhoz a magömlés, annál közelebb vannak a spermiumok a célhoz, tehát érdemes a mély behatolást lehetővé tévő pózokat választani.

 

Így készülnek a kisfiúk!Egyél sokat!

A kutatások szerint úgy tűnik, hogy ha a nő sok fehérjét, húst, tojást, tejterméket fogyaszt, akkor nagyobb az esélye annak, hogy fiút fogan. Érdemes a napi kalóriabevitelt is megemelni –evolúciós okokból a bőséges táplálékok idején több fiúgyerek születik, talán mert ők sérülékenyebbek, és nagyobb a túlélésük esélye akkor, amikor jobbak a körülmények.

 

Koffeint az apukának!

Egyes kutatók úgy vélik, hogy az amúgy is gyors Y-spermiumokat még gyorsabbá teszi, ha a szex előtt az apa koffeintartalmú italt iszik – kávét, teát vagy kólát.

 

És mit tanácsol a nagymama?

A baba nemének megválasztása ősi vágy az emberekben, így természetesen rengeteg legenda fűződik köré.

Negyedholdkor állítólag nagyobb a fiúgyerek fogantatásának esélye

– Az esti szex állítólag több fiúgyereket eredményez, mint a nappali

– Ha a kismama megnöveli a sóbevitelt (csipsz, perec, ropi), nagyobb az esélye a kisfiúra

– Aki fiút akar, az ne aprózza el – a szicíliai módszer követői szerint a fiúgyerek készítése előtt 30 napig nem szabad szexelnie az apának

És a nagymamánk nagyanyja hogyan csinálta?

A régi paraszti világban az egyik fogantatással kapcsolatos hiedelem szerint úgy képzelték, hogy a méh ketté van osztva, és a fiúk jobbról jönnek, a lányok balról. Emiatt úgy vélték, hogy befolyásolni tudják, fiú vagy lány foganjon. Amikor vége volt az aktusnak, akkor az asszony a megfelelő oldalra fordult, javarészt jobbra, mert a fiúgyerek volt a vágyottabb.

– Emellett nagyon sok tényezőről úgy hitték, hogy természetfeletti úton befolyásolható, például az, hogy egy nő termékeny legyen, hány gyermeke szülessen, a gyereknek milyen tulajdonságai legyenek. A fiú fogamzását azzal is próbálták segíteni, hogy férfiszerszámokat, ostort, kalapácsot tettek az ágy alá.

– Mai szemmel meglepő, de létezett olyan gyakorlatiasabb hiedelem is, ami szerint a nő akkor lesz termékeny, ha ő is élvezi a szeretkezést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top