Baba

Poszter a legelképesztőbb szülői válaszokból

Aranyköpés – jól ismerjük, szeretjük, a kicsiknek ez igen jól megy. Talán észre sem vesszük, amikor már szülőként is fura dolgokat mondunk, igaz?

Van az a néhány bűvös év, amikor már tudnak beszélni a gyerekek, de a szókincsük még meglehetősen hiányos, ezért viccesebbnél viccesebb, no meg tündéri mondatokat raknak össze. A szabad asszociáció pedig a gyermekkor másik fő poénforrása, klassz felfedezni, milyen az, amikor még szabad az elme, és nincs tele a felnőttséggel járó akaratlan beszűküléssel, hitetlenkedéssel. Szóval szórakoztató időszak ez, érdemes már csecsemőkorban beszerezni egy füzetet az aranyköpéseknek (vagy valami remek vincsesztert), és vezetni, lejegyezni minduntalan mindent, mert – és ezt tessék elhinni – mindenki el fogja felejteni a cuki és/vagy vicces mondásokat. 

Egy négygyerekes apuka, Nathan Ripperger mondhatni művészi szintre vitte ennek a helyzetnek a faramuciságát, ő kissé kifordítva örökíti meg gyermeke elképesztő dolgait. Nem jegyzeteli ezeket a mondatokat, hanem a teljesen agyament helyzetekre, mondásokra adott válaszait álmodja poszterre klassz grafikával együtt, szép kis sorozat alakul belőle.

Kb. ilyen mondatokra számíthatunk:

“Vedd le a fejedről a WC-ülőkét. Most.”

“Nem beszélek hozzád, amíg nincs rajtad alsónemű.”

“Te tettél mézet a testvéred fejére?”

A sorozat annyira népszerű lett, hogy a darabjai megvásárolhatók az Etsyn. Minden rész ismerős lesz: ha nem is velünk, tuti, hogy valamelyik ismerősünkkel vagy annak ismerősével megtörtént. Vicces és persze elég bosszantó is időnként, mekkora krampuszok tudnak lenni a gyerekeink, ezt mindenki tudja. Nem baj, az idő majd megszépíti ezeket a történéseket is.

 

Poszter a legelképesztőbb szülői válaszokból
 
 
Poszter a legelképesztőbb szülői válaszokból

“Ne nyalogasd a kezem! Ezt a fura gyerekek csinálják.”

 

Poszter a legelképesztőbb szülői válaszokból
“Vedd le a fejedről a wc-ülőkét! Most!”
 
 
Poszter a legelképesztőbb szülői válaszokból

 “Hagyd abba! Nem építhetsz erődöt a templomban!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top