Baba

Fogyatékossággal élő gyerekeknek készítettek bébitaxit

A speciális játékszert már a mozgásfejlődés kritikus éveiben elkezdhetik használni a kicsik.

Fogyatékossággal élő gyerekeknek épített speciális bébitaxit a Delaware Egyetem két professzora, a fizikoterápiával foglalkozó Cole Galloway és a gépészmérnök Sunil Agrawal.

Galloway professzor tanulmányozta azokat a különbségeket, ahogyan az egészséges, illetve a bénulással vagy Down-szindrómával élő gyerekek megtanulják mozgatni a testüket. A kutatási eredmények alapján készítette el kollégájával azt a motoros bébitaxit, mely lehetővé teszi, hogy a szellemi vagy testi fogyatékos gyerekek szabadabban és nagyobb önbizalommal fedezzék fel a környezetüket.

A játék korai változata mintegy 150 kilót nyomott, és több tízezer dollárba került volna. A problémát végül az egyik neves játékgyárban tett látogatás oldotta meg, ahol a terveket végül praktikus és megfizethető formában váltották valóra.

Az elektromos kerekes székeket a gyerekek általában csak 3 éves kor felett, a speciális bébitaxit viszont már ennél fiatalabb korban, a mozgásfejlődés kritikus éveiben elkezdhetik használni. A találmány az Egyesült Államokban már mintegy félmillió rászoruló kisgyerek javát szolgálja.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top