Baba

7,3 kilós óriásbaba született

Nem biztos, hogy szeretni fogja a nevét...

7,3 kilós óriásbaba született7,3 kilós óriásbabának adott életet egy kismama a kínai Shanwei városának. A kisfiú a Xiao Pang, vagyis magyarul a Kis Duci nevet kapta. Elképzelhető, hogy ő Kína valaha volt legnagyobb súllyal született babája.

Egy tavaly megjelent tanulmány szerint az úgynevezett óriásbaba-szindróma egyre gyakoribb jelenség. A fejlett országokban 15-25 százalékkal nőtt meg az átlagosnál nagyobb születési súllyal világra jött csecsemők száma az elmúlt két-három évtizedben. A jelentés megállapította azt is, hogy Kínában az újszülöttek 6,9 százaléka “túlméretes”, míg Indiában, ahol az anyák csupán 3,6 százaléka elhízott, az óriásbabák aránya is csupán 0,5 százalék. A szakemberek sem tudják pontosan, hogy miért nő a túlsúlyos újszülöttek száma, ám elképzelhető, hogy az anyák egészségtelen étrendje és elhízása lehet az ok.

A túl nagy születési súllyal érkező babák számára az egyik legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a válluk elakad anyjuk medencecsontjában, ami miatt a baba csonttöréseket, az anya traumát szenvedhet.

A valaha született legnehezebb csecsemő egy 10,4 kilós kisfiú volt, 1879-ben jött világra Kanadában, és születése után 11 órával meghalt.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top