Baba

Már a kisgyerekek is önfotóznak

Egyre fiatalabb korban készülnek az első selfie-k.

Manapság a szülők jelentős tömege szinte egyfolytában mobilos fotókon dokumentálja gyereke életét, és nagy divat lett a csöppséggel a kézben önfotót készíteni. A babák többsége pedig gyorsan tanul. Egy kutatásból kiderült, hogy 2 év alatti gyerekek 38 százaléka használt már mobiltelefont, és bizony könnyen megtalálják a készüléken fotó menüpontot, illetve a tükör funkciót  is, amit aztán úgy használnak, ahogy a szüleiktől látták.

A(z) “Te engeded/engednéd a pici gyerekednek, hogy önfotókat készítsen?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Semmikép sem.

Egy amerikai viselkedéskutató, Julie Young nemrégiben arról számolt be, hogy a 3 éves fia egy rövid születésnapi videót készített az unokatestvérének az ő mobiltelefonjával. Még a végére sem értek a felvételnek, amikor a kisfiú már kiabált: Anya, megnézhetem?

Egyre több szülő veszi észre, hogy a gyereke rákapott az önfotózásra, ami sokakat azért tölt el aggodalommal, mivel ez egyrészt az önimádatot erősíti, másrészt így a fényképek és ezáltal az emlékek is elveszítik az értéküket.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top