Baba

Szállodai karácsony? Nem is olyan rossz!

A legtöbben elképzelni se tudják, hogy a karácsonyt ne otthon töltsék, hanem szállodában. Hiszen ez hagyományosan a bezárkózás, az otthon ülés ideje. Pedig a szállodai karácsonynak nagyon sok jó oldala van – és azok szerint, akik már kipróbálták, jobb, sokkal jobb, mint amit otthon csinálni tud az ember!

Erika kétszer is átélte már, milyen szállodában karácsonyozni, és férjével mindketten egyetértenek abban, hogy életük legjobb döntése volt, amikor két pici fiúkkal belevágtak a kalandba.

„Mi sem gondoltuk, hogy ennyire jól fog sikerülni. Eredetileg csak meg akartuk úszni a melyik nagymamánál vendégeskedjünk kérdést, de már az érkezéskor kiderült: nagyon jól döntöttünk. Egy gyerekbarát osztrák szállodában voltunk, ahol szó szerint úgy éreztük, mintha manók vettek volna körül minket, akik minden titkos karácsonyi vágyunkat teljesítik. Mintha egy mesekönyvbe csöppentünk volna, mert itt minden volt, amitől igazi lesz a karácsony: fenyőerdők, éjszakai lovas szánkózás, kandalló, karácsonyi kórus. És ami még ennél is jobb volt, mindezt nem az én feladatom volt megszervezni. A szálloda gondoskodott róla, hogy az első pillanattól fogva jól érezzük magunkat. Egyszerűen nem lehetett kivonni magunkat, nagykanállal tömték belénk a karácsonyi hangulatot. Egész nap finomabbnál finomabb süteményeket, húsokat szolgáltak fel, a gyerekeknek pedig egész napos felügyeletet kínáltak.”

 

Szállodai karácsony? - Nem is olyan rossz!

 

Bevallom, jólesett délelőttönként beadni őket, hogy kettesben is tudjunk egy kis időt tölteni a férjemmel, sétálni, síelni, beszélgetni, borozni. Délután pedig közös programokat csináltunk, szánkóztunk, hógolyóztunk. Sokkal többet tudtam a családommal együtt lenni, mint eddig bármikor karácsonykor, hiszen nem nekem kellett főznöm, feldíszítenem a lakást, és sokkal nyugodtabbak voltunk mindannyian. Egyetlen hátrányt tudnék csak mondani – nem volt olcsó. Bár ha kiszámoljuk, otthon mennyit költöttem volna a karácsonyi készülődésre, akkor már nem is tűnik olyan nagynak ez az összeg.

5 jó érv a szállodai karácsony mellett:

1. Nem neked kell főznöd! A bevásárlásra, főzésre, terítésre és mosogatásra szánt időt a gyerekeiddel töltheted!

2. Megvan a dekoráció! Méghozzá olyan grandiózus mértékben, amit egy kislakásban lehetetlen megteremteni.

3. Garantált a hó! Ha a hegyekben foglalsz szállást, nem kell aggódnod, fehér lesz-e a karácsony. Ez itt alapfelszereltség.

4. Gyerekprogramok özöne. A legtöbb gyerekbarát szállodában akár egész napra is le lehet passzolni a gyereket a szakképzett óvónők által vezetett foglalkozásokra. Ameddig ők kézműveskednek, játszanak, addig kettesben is lehetsz pár órát a férjeddel.

5. Pihenni is lehet! A legtöbb szállodában kifejezetten karácsonyi relaxálós-csomagokat kínálnak a szülőknek. Masszázs, kozmetika, fodrász, szauna, uszoda, síelés. Olyan kisimult lehet az arcod karácsony este, amilyen eddig még soha nem volt ilyenkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top