Baba

Babatrendek: nincs messze az idő, mikor a férjre bízhatjuk a szoptatást

A sok praktikus holmi között a bababoltokban és a világhálón néha egészen őrült dolgok is feltűnnek. De soha nem lehet tudni: ami ma még bizarr gondolat, lehet, hogy holnapra globális divattá válik. Összegyűjtöttük hát az idei év legérdekesebb újdonságait – és mindenki fogadhat rá, vajon melyik bizonyul majd bombaüzletnek!

1. Farmerpelenka

A nagy melegben előfordul, hogy egy szál pelusban rohangál a gyerek, viszont a hagyományos fehér, eldobható pelenka nem éppen trendi, ezért egy ideje már feltűntek a mintás darabok is. Az idei év újdonsága a farmerre hasonlító pelenkák új generációja. Funkciójában, anyagában teljesen olyan, mint az eddigiek – de a farmer forrónaciban totyogó bébik igazán bájosak, szerintem ez lesz a jövő nyár nagy divatja.

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?


2. Ékszer anyatejből, köldökzsinórból és placentából

Az ember ősi igénye megőrizni a gyermekkor múló pillanatait. Régen egy hajfürtöt vagy a gyerek első kiesett fogát rejtették egy medálba – ám a modern technika új lehetőségeket is nyújt. Nincs az a romló anyag, amit ne lehetne kiszárítani, műanyagba préselni, tehát akár pár csepp anyatejből vagy egy kis darab köldökzsinórból is lehet ékszer. Tény, hogy a terhességnél, szülésnél, szoptatásnál nincs egyedibb élmény a világon, és egy szép ékszernél semmi sem állítana ennek méltóbb módon emléket, én nem látok benne semmi elítélendőt, inkább azt sajnálom, hogy ezt csak most találták ki, nem tíz éve, amikor a nagylányom született.

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?

 

3. Mellszívó apukáknak
Mert ha a szoptatás annyira nagyon fontos, akkor az is fontos, hogy az apák se maradjanak ki belőle. Szerencsére erre nincs is szükség. Azok a szoptatást segítő eszközök, amelyek eredetileg az anyukák számára készültek és amelyek segítségével saját anyatej nélkül is mellre tudja helyezni és meg tudja etetni a babáját egy anyuka, éppígy működhetnek a férfiaknál is. Azt ugyan kétlem, hogy tömegigény lenne rá, de ha a párom át akarná venni tőlem az éjszakai szoptatást, én azonnal rohannék a boltba. Láthatóan sokak fantáziáját mozgatja, mert egy ál-„Kate és Vilmos”-fotósorozaton is feltűnik.

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?


4. Babaparóka

Eddig bájosnak és cukinak tartottuk a kopasz golyó bababucikat – ám úgy tűnik, idén változott a divat. Különleges alkalmakra, mint egy esküvő vagy keresztelő, kapjon a baba is új frizurát: hosszú fürtöket vagy egy jólfésült bubifrizurát. A végeredmény kicsit bizarr – de bevallom, szívem mélyén meg tudom érteni azt, aki ilyet vesz. Az én nagylányom kétéves koráig tök kopasz volt. Én tíz éve csinos sapkákkal próbáltam elfedni a pőre valóságot – de biztos vagyok benne, hogy ha vele mentem volna vásárolni, ő sapka helyett a bokáig érő hajkoronára szavazott volna.

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?

5. Kukifedő

Minden fiús anyuka ismeri a problémát, hogy kinyitja a fia pelenkáját, mire szökőkútként fröcsköl mindenhová a szenteltvíz. Előrelátóbb anyukák eddig is odakészítettek egy textilpelenkát (vagy állták a sarat), de a Wee Block nevű termék teljesen feleslegessé teszi a házi bütykölést. Bár a termék sokkal többet nem tud, mint egy régi, rossz póló – oda kell tenni, ahol jön az áldás, aztán kimosni –, de ezen a célszerszámon minta is van, és bárhová elvihetjük magunkkal. Igaz, a divatnak ára van: darabja 3000 Ft. Én biztos nem adnék ki ennyi pénzt érte, és bevallom, nálunk a négyrét hajtott papírtörlő is tökéletesen megfelelt a célnak. Töredékáron. Ráadásul azt használat után nyugodtan eldobhattam.

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?
Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?

 


6. Furcsa torták

Hol van már a tavalyi divat, amikor a kismamák elhívták a barátnőjüket és együtt vágták fel a tortát, hogy aztán kiderüljön, rózsaszín vagy kék a töltelék, tehát fiú vagy lány érkezik a családba. A trendkövető mamák idén a szülés után tartják a tortázós partit, és a tortának a szülést magát kell ünnepelnie. Készülnek hát sorra a pocakot formázó sütemények, a kitolást és a vaginát bemutató torták (igen, azt a pillanatot, amikor a baba feje már kinn, de a teste még benn) és persze a bébit megformázó műalkotások is. Én ugyan a szülés után minden látogatót a hátam közepére kívántam, de nyilván vannak nálam szociálisabb kismamák is, nekik azért azt tanácsolom, jól gondolják át, milyen figurát választanak, mert belevágni egy nagy késsel egy újszülött babába még akkor sem jó érzés, ha sütiből van. Meg aztán meg is kell enni utána.

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?


7. Baba-magassarkú

Ez aztán tényleg olyan termék, aminek semmi értelme nincsen. Sok rosszat nem lehet mondani, mert ártani nem árt a gyereknek, hiszen a járni sem tudó kisbaba biztosan nem fogja kitörni benne a bokáját. Az biztos, hogy szó nélkül senki nem fogja hagyni, és jó pár beszólásra számíthat az az anyuka, aki ilyen lábbelit ad a gyerekére. Szóval azt mondanám: csak erős idegzetűek tegyenek próbát vele, és amint a gyerek elkezd kúszni, mászni és főleg felállni, felejtsék el jó pár évre!

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?
Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?

 

 

8. Fejlesztőpóló

Azt mondják, hogy a kisbabák a fekete-fehér kontrasztját szeretik a legjobban az első pár hétben, ezért az újszülötteknek való bébijátékok ilyenek. De miért csak a bébijátékok legyenek ilyen figyelemfelhívóak? – gondolta egy kismamaruha-gyártó cég és kitalálta a geometriai mintás szoptatós pólókat. A babák élvezettel nézik, de nekem belefájdult a szemem ebbe a mintakavalkádba, és valljuk be, nem a legcsinosabb darab. Ám ha lenne pénzem, simán befektetnék a cégbe – szerintem nagy ötlet és őrült siker lesz!

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?

 

A(z) “Szerinted melyik trend a leggázosabb?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Farmerpelenka

9. Neon

Hol van már a hagyományos rózsaszín és kék babaszoba – a divattal lépést tartó anyukák idén élénk neonszíneket választanak. Ilyen a kiságy, a babakocsi és még a pelenkás táska is. A gyerekeknek szerencsére teljesen mindegy, milyen színnel rendezzük be a szobájukat.

Mire megtanulják kifejezni az igényeiket, úgyis ráfér a szobára egy felújítás. Nekem a neon már a nyolcvanas években sem jött be, de végül is az ízlések sokfélék lehetnek. Egy kellemesen semleges alapszínnel (mondjuk szürkével) pedig még kellemes is lehet a szemnek némi ragyogás.

Trendi babacuccok vagy teljesen agyamentek?


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top