Baba

Down-kóros játék babát készített kislányának az anya

A különleges baba nem csupán játék, de terápiás eszköz is.

Egy Down-szindrómás kislány, Hannah Feda édesanyja, Connie egy játékbolt katalógusát lapozgatva döbbent rá arra, hogy nem lehet olyan játék babákat kapni, melyek hasonlítanak a Down-kóros gyerekekre. Úgy döntött, hogy változtat ezen.

„Azt akartam, hogy Hannah-nak legyen egy Down-szindrómás babája, és lássa benne azt a szépséget, amit én látok, amikor őrá nézek” – mondta Connie egy tévériportban. Egy profi babakészítővel együttműködésben készítette el az első Down-kóros játék babát a lányának.

Forrás: dollsfordowns.org

Hannah és a róla mintázott baba

Forrás: dollsfordowns.org

A kislány kezdettől fogva odavolt a babáért, ami az édesanya szerint nem csupán játék, de terápiás eszköz is egyben. „Megkérdeztem Hannah-t, hogy mit szeret a legjobban a babán, ő pedig azt felelte: szeretem őt, mert annyira csinos és mert az enyém.”

Connie elhatározta, hogy belevág a gyártásba, hogy más Down-szindrómával élő gyerekek számára is elérhetővé váljanak a különleges babák. Ahhoz azonban, hogy beindítsa az üzletet, pénzre volt szüksége, ezért eladta néhány értéktárgyát, például az ékszereit az eBay-en, illetve pólókat készített, melyek megvásárlásával bárki támogathatta a projektet.

A szükséges összeg végül összegyűlt, a babák gyártása már folyamatban van, májustól pedig árulni is kezdik őket. „Azt szoktam mondani, ha megváltoztatunk egy gyereket, azzal a világot is megváltoztatjuk. Kezdjük kicsiben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top