Baba

Kétéves kislány az új Mozart

Már túl is van első koncertjén, pedig még csak most kezdett zongorázni. Meglátjuk, múló médiaszenzáció vagy igazi tehetség válik belőle, mert igazából még elég lenne, ha csak játszásból kalimpálna a billentyűkön.

Egy két éves kislány az új Le sem ér a lába a zongoraszékről, de az apró ujjacskáival úgy üti a billentyűket, hogy máris a legtehetségesebb zongoristagyereknek kiáltották ki Nagy-Britanniában Lavinia Ramirezt. A kislány ráadásul alig pár hónapja tanul zongorázni, de máris 200 fős közönség előtt adta első koncertjét.

Állítólag imádja a klasszikus zenét, Bizet Carmenje a kedvence. A zongoratanára szerint annyira koncentrál a zongoraleckék alatt, mintha nem is egy kétéves kisgyerek lenne. „Hihetetlen kéz- és szemkoordinációja van, a legtöbb gyerek az ő korában nem bír koncentrálni, egyszerűen csak ütik a billentyűket és kész” – mondta  Matej Lehocky. A koncert után máris Little Miss Mozart becenevet adták a kislánynak, igaz, Mozartot „csak” négyévesen fedezték fel.

A kislány szülei nem játszanak semmilyen hangszeren. „Nem tudom, hogyan lett ilyen okos a gyerekünk, az biztos, hogy intelligensebb nálam” – mondta az anyukája, Jenna Ramirez. A kis Mozart egyelőre csak gyerekdalokat zongorázik, de a tanára és rajongói arra számítanak, hogy nyolc hónapon belül komolyabb darabokat is el tud majd játszani a kis Lavinia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top