2017. 08. 18. Ilona

Órákkal a szülés után lediplomázott

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A fiatal anya kiváló minősítést szerzett a Cambridge-i Egyetemen, néhány órával azután, hogy életet adott gyermekének. Mire nem képes egy nő?!
2012. 07. 03. |

Kövess minket!

f Ajánlom
A diplomaosztón
A diplomaosztón

A 33 éves Isobel Cohennél pont az egyetemi záróvizsgája előtti nap indultak meg a fájások. A nő többórás vajúdás után, komplikációktól sem mentes szüléssel hozta világra első gyermekét, Beatrice-t. Bár a szülés nagyon megviselte, úgy döntött, emiatt nem halasztja el a vizsgát.

A körülményekre való tekintettel az anyának nem kellett megjelennie az egyetemen, hanem a vizsgáztatók mentek be hozzá a kórházba. „A kórteremben voltam, hálóingben, megkatéterezve. Meglehetősen lestrapáltnak éreztem magam, és nagyon fájdalmas volt három órán keresztül ülni” – mesélte Cohen egy brit lapnak.

Az irodalom szakos hallgató a görög tragédiákból és Shakespeare-ből vizsgázott. „Isobel hihetetlenül produkált, kiváló minősítést szerzett. Figyelemre méltó teljesítmény” – méltatta az egyik vizsgáztatója.

„Akkor és ott teljesen egyértelműnek tűnt, de utólag visszagondolva elég őrült dolog volt. Nem is tudom, hogy voltam képes összehozni és végigcsinálni ezt – mondta Isobel. – Nagyon szerencsés vagyok. Beatrice jól van, és megszereztem a végzettséget is, amit akartam.”

Az édesanya a diplomaosztójára már a kislányát is magával vitte. Most azt tervezi, hogy fél éven át kizárólag a gyereknek él, utána viszont szeretné még tovább képezni magát, leginkább a drámaírás érdekli.

Olvass tovább

Hozzászólások

pihe** 2012-07-04 16:46

meg egyébként is, most kinek lett volna szíve megbuktatni :))

Lillaréka 2012-07-04 14:15

Nekem is ez jutott elsőre eszembe

Az elismerés, szerintem, inkább az egyetemet és a vizsgáztatókat illeti meg, akik annyira rugalmasak voltak, hogy bementek a kismamához a kórházba!

 

Torolt_felhasznalo_457792 2012-07-04 10:11

Nem akarom a hölgy érdemeit kisebbíteni, de szerintem ez nem olyan nagy ügy, csak egy egyszerű sikeres államvizsga (ami természetesen elismerésre méltó dolog). De nyilván nem az utolsó napban készült fel, hanem az azt megelőző hónapokban - években. Az elismerés, szerintem, inkább az egyetemet és a vizsgáztatókat illeti meg, akik annyira rugalmasak voltak, hogy bementek a kismamához a kórházba!

Nők Lapja Cafe 2012-07-04 10:11

A fiatal anya kiváló minősítést szerzett a Cambridge-i Egyetemen, néhány órával azután, hogy életet adott gyermekének. Mire nem képes egy nő?!

Nők Lapja Café: Órákkal a szülés után lediplomázott