Baba

Spéci masszázst fejlesztettek ki kismamáknak

Különleges masszázst fejlesztett ki egy gyógymasszőr kifejezetten kismamáknak. Nagy pocakkal is be lehet ülni a masszázsszékbe.

Mégis lehet masszírozni a kismamákat?„Néha kell a csönd, hogy egy kicsit befelé figyelhessünk” – magyarázza  Halász Katalin gyógymasszőr, miért nincs zene nála masszázs alatt. Az általa kifejlesztett speciális masszázs két gyógymasszázsfajtából áll: a lábakon és a karokon nyirokmasszázs, a háton pedig svéd masszázzsal. „Gyakran kísérem végig masszázzsal a várandósság idejét, amelynek három szakasza különböző masszázsfogásokat igényel” –  mondja Katalin.

Az izomzat aktuális állapota is befolyásolja, hogy mikor milyen módszereket alkalmazhat a gyógymasszőr. „Tapasztalom, hogy ebben az időszakban nemcsak a testnek, hanem a léleknek is szüksége van támogatásra. A kismamamasszázs közben alkalom nyílik arra, hogy a várandósság kapcsán felmerülő kérdéseket megbeszéljük” – teszi hozzá a kismamák lelkével is foglalkozó masszőr.

Persze nemcsak a lélek fontos, a kismamák  sok kellemetlen tünetére, például vizesedésre vagy medencefájdalomra is jó lehet a masszázs. Szülés után is, szoptatás alatt is speciális masszázsra van szükségük a kismamáknak. „A szoptatás fizikai terhelése kapcsán esetlegesen megjelenő hátfájdalmakat is tudom vele kezelni, továbbá a szülés utáni fizikai visszaállást is felgyorsítja” – magyarázza Halász Katalin, miben segíthet a masszírozás a szoptatós anyukáknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top