Baba

Veszélyes baktériumot találtak egy babakrémben

Az egyik legnagyobb kozmetikumokat gyártó cég visszahívott egy babakrémet, miután kiderült, hogy a készítmény túl sok, az egészségre ártalmas baktériumot tartalmaz.

Veszélyes baktériumot találtak egy babakrémbenA Johnson & Johnson több ezer tubus krémet rendelt vissza nemrég amerikai boltok polcairól, az amerikai élelmiszer- és gyógyszer-ellenőrzési hatóság szakemberei ugyanis a megengedettnél nagyobb mennyiségű baktériumot mutattak ki az Aveeno nevű testápoló termékben. Az antibiotikumoknak is ellenálló baktérium egy staphylococcus-fajta, amely a szakértők szerint központi idegrendszeri problémákat vagy húgyúti fertőzéseket is okozhat.

„Ez a baktériumfaj kis számban a gyerekek és felnőttek bőrén is gyakran megtalálható, és általános háztartási vagy kozmetikai szerekben is előfordulhat” – nyilatkozta a Johnson & Johnson, melynek munkatársai arról nem beszéltek, hogy a bevont krémben mekkora arányban találtak káros baktériumokat. Egy hivatalos közleményben ugyanakkor megjelent, hogy a terméket csak a boltokból vonták ki, aki már megvette, nyugodtan használhatja, mert az egészségre nem lehet káros a termékben lévő kórokozók mennyisége.

Ezek után mondjuk nem valószínű, hogy bárki a baba bőrére keni a készítményt, amelyet egy kanadai cég gyárt és amelyet több amerikai államban is forgalmaznak…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top