Baba

Kimentette kishúgát a tűzből a 11 éves kislány

A bejárati ajtó levélbedobó nyílásán keresztül próbálták felgyújtani a házat, ahol csak a két gyerek volt otthon. Csak a nagyobbik testvér bátorságán múlt, hogy nem égtek benn.
A hős testvérpár
A hős testvérpár
Fotó: dailymail.co.uk

Kaitlin és Abbie szülei edzésre indultak két fiúgyerekükkel, a négyéves kislányukat viszont 11 éves nővérére hagyták otthon, mert a kicsi nem sokkal azelőtt elaludt. A két kislány alig tíz perce maradt egyedül, amikor a nagyobbik testvér, Kaitlin azt vette észre, hogy tűz van az előszobában. Amilyen gyorsan csak tudta, felkeltette a kistestvérét, majd a hátsó ajtón keresztül kimenekítette a házból. A sokkos állapotban lévő gyerekekre végül az egyik szomszéd talált rá.

A szülőket egy rokonuk értesítette a történtekről. Mire hazaértek, már kint volt a rendőrség és a tűzoltóság, a lányokra pedig a szomszéd vigyázott. „Sokkal rosszabbul is alakulhatott volna az egész, hiszen Kaitlin általában az emeleti szobájában szokott zenét hallgatni, és úgy nem valószínű, hogy meghallja, ha a bejáratnál történik valami” – nyilatkozta az apuka, Ian Wright.

„A lányaim meg is halhattak volna. Ijesztő, hogy valaki megteheti ezt. Nem tudjuk, miért éppen velünk történt. Reméljük, megtalálják a tettest, hogy másokkal ne tehessen ilyesmit” – tette hozzá a rémült édesanya.

A rendőrség a tűzoltókkal együttműködve vizsgálatot indított, hogy pontosan kiderítsék a tűz okát. „A tűz szinte azonnal füsttel töltötte meg az előteret, így a bejáraton keresztül nem lehetett volna elhagyni a házat. Szerencse, hogy a gyerekek a hátsó ajtón ki tudtak menekülni” – mondta el a durhami tűzoltóság vezetője. A szakértők szerint valamilyen üzemanyagot önthettek be az ajtó levélnyílásán keresztül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top