Baba

Segít teherbe esni a mediterrán konyha?

Azok a nők, akik sok gyümölcsöt, zöldséget, olajbogyót, növényi olajat, halat és teljes kiőrlésű gabonát esznek, sokkal könnyebben esnek teherbe.

A mediterrán konyha segíti teherbe esniSpanyol kutatások bizonyítják, hogy a mediterrán konyha segíti a gyermekáldást – írja a világhírügynökség, a Reuters.

A Navarra Egyetem kutatói szerint a mediterrán étrend csupa olyan elemet tartalmaz, ami a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kialakulása ellen védi a szervezetet. (Inzulinrezisztencia: amikor a szervezetnek kóros mennyiségű inzulinra van szüksége ahhoz, hogy a test biológiai válasza létrejöjjön.) Márpedig a szervezet egészséges inzulinellátása a peteérésben is fontos szerepet kap, az inzulin irányítja azokat a hormonokat, amik az ovulációhoz szükségesek.

Egy tavalyi kutatás szintén azt bizonyította, hogy a mediterrán konyhának köszönhetően sokkal több B6-vitamin kerül a nők szervezetébe, ami szintén a megtermékenyítést segíti. A mediterrán konyha nélkülözhetetlen növényi (olíva-, len-, szőlőmag-) olajai pedig omega-6 zsírsavakban gazdagok, melyek fontos szerepet kapnak a menzesz, az ovuláció és a terhesség fenntartásában.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top