2017. 04. 30. Katalin, Kitti

Bábos tippek

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
1. Marci kandúr ugyan nem hű mása az igazinak, de jó játszótársnak bizonyul. Varrjunk egy kis zsákot, tömjük ki vattával öklömnyi nagyságúra. Ne felejtsünk el alul egy kis rést hagyni mutatóujjunknak.

A füleket és az orrot csak le kell kötöznünk. Kis műszőrme darabka lesz a haja és a farka. Textilfestékkel alakítjuk ki az arcot.

Húzzunk az alkarunkra egy harisnya- vagy nadrágszárat, esetleg egy pulóverujjat. Öltsük hozzá a fejhez - így bármilyen bábot hamar elkészíthetünk.

2. Használjuk fel a kallódó, párjukat vesztett kesztyűket, zoknikat. Az ötujjas kesztyűt tömjük ki vattával, az ujjakat textilfestékkel varázsoljuk csőrré, taréjjá. Tarka anyagdarabból varrjunk "szoknyát" style="margin: 10px;"
A kiskakas gyémánt félkrajcárja, Kakas és a pipe, Holle anyó - és még sorolhatnánk a meséket, amelyekben kakas szerepel. 


3. A szín dönti el, mi lesz a félpár zokniból: víziló, krokodil vagy egy fantázia szülte alak. A zokni orrától indulva vágjuk be az anyagot, a nyílásba pedig varrjunk be egy piros kelmét, így igazán vérszomjas fenevadként tátogathat.
A szemét készen kapható papírgolyócskából vagy egy nagyobb füles gombból készítsük el. Fonalmaradékból öltsünk rá sörényt. Így készülnek a kígyók, sárkányok és szörnyek. 4. Kutya, farkas, róka - egyszóval zoknidakszli lesz a kitömött zokniból. Textilfestékkel rajzoljuk rá a szemet, szájat, varrjunk rá az állatra jellemző fület. 


5. Citrongyka, hagymácska és krumplifej a konyhában készülnek. Fúrjunk alul egy kis lyukat az ujjunknak, filctollal rajzoljuk rá az arcot és tegyünk valamilyen tréfás fejfedőt a figurákra. Konyharuhából kerítsünk a kézfejünkre palástot. Csak nehogy odaégjen közben a rántás!

Olvass tovább

Hozzászólások