Baba

Februári számunk

Februári számunk tartalmából:






A hónap témája


Mellplasztika

Hónapok óta vitatkoznak olvasóink a Kismama hasábjain arról, szükség van-e a várandósság és a szoptatás idején megváltozott formájú mellet megoperálni, vagy pedig káros, felesleges, drága divatról van szó. Utánajártunk, hogy zajlik a műtét, milyen kockázatokkal jár, és mit szól hozzá a pszichológus. Válogattunk a legérdekesebb olvasói véleményekből is. 


Bábasztori
A forgatókönyvet az élet írja


Nem tudom, más hogyan választ bábát, engem, aki öt éve semmit sem tudtam még a gyerekszülésről, a kisugárzása vezetett Ujvári Borihoz. Megnyugtató érzés a közelében lenni.

Kismama-mozaik


Öregszik a méhlepény
Tippek gyomorégés ellen
Fogröntgen várandósan
Hanyatt fekvés pocakkal
Elnyomhatja a baba a köldökzsinórt?
Hogyan örökítsük meg a szülést?





Kismama-egészség

Pocakkal is sportolhatunk!


Aki a várandósság előtt rendszeresen mozgott, a világért se hagyja abba most, amikor különösen nagy szüksége van a jó erőnlétre és a kellemes közérzetre! Néhány egyszerű szabályt kell csupán betartani.


Szülőszoba

Megszületett a kisbaba! Hogy telik élete első órája? Mi minden történt vele a hosszú úton? Ki hinné, hogy ösztönösen képes már szopni, és a legjobb, ha ezt meg is teszi rögtön születése után.

Kismamadivat

Egyetlen alapdarab, egy kis fekete kötényruha épp annyi arcot ölthet, ahányféle kiegészítőt választunk hozzá. Bemutatjuk, hogyan varázsolhatjuk ünnepélyessé, majd sportossá, esetleg egyszerűen diszkrét munkahelyi viseletté ugyanazt a ruhát.

Látogatóban
A Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ
Középpontban a család- és nővédelem


Fokozatosan megújuló, százéves épületben, széleskörű szolgáltatásokkal várják a szülészet munkatársai a kismamákat és a gyermekre vágyó párokat. Legfőbb szempont a szakmai megbízhatóság.

Szoptatás

Elválasztódás
Már kapkod a falatok után!

Ahogy nő a kis totyogó, egyre kevésbé hozza lázba a szopás lehetősége. A fő program most már a világ felfedezése.

Babakonyha
Kel, brokkoli, karfiol

Érdemeikhez képest kissé tartózkodóan bánunk a káposztafélékkel. Pedig már a kisbabáknak is könnyű, egészséges ételeket készíthetünk belőlük egész évben!

Receptek a család asztalára

Zöldséges kacsa
Almás zabpehely, csokis tejbegríz, kajszis tejbegríz
Paradicsomos tészta
Pulykamell egészben sütve





Gyerekrendelő
Középfülgyulladás

Náthától a fülfájásig
Kevés olyan anya akad, aki még nem üldögélt végig egy-két éjszakát fülfájós, sírós gyermeke mellett. Honnan jön, majd mitől múlik el ez a nehezen elviselhető állapot?

Bevásárlókörúton
Bébiételek

Körülnéztünk, milyen választékot találhatunk az üzletek polcain üveges bébiételekből, megvizsgáltuk árukat, tartalmukat, minőségüket.

Lili hat hónapos
Augusztusi számunk óta követhetik nyomon sorozatunk segítségével egy igazi kisbaba fejlődését és mindennapjait egészen születésétől kezdve. Lili már játékokat is kitalál saját szórakoztatására!

Babaszoba
Kiscsibe rózsaszín fészke

Lizi baba mamája, Lukács Gabi modell már gyerekkorában tudta, ha egyszer kislánya születik, csupa-csupa rózsaszín szobácskát rendez majd be neki.

Fogyókúra kínszenvedés nélkül
Bár írásom minden „tudományos” megalapozottságot nélkülöz, mégis mellette szólhat, hogy saját sikeres tapasztalataimon alapul. Fél év alatt tíz kiló – úgy vélem, ennek titkát érdemes megosztanom olvasóinkkal! 

Babadivat

A legcsinosabb, legegészségesebb bébilábbelik közül fényképeztünk le néhányat. 

Ni csak, ki csücsül?
A baba első éve maga a csoda. Minden hét, minden hónap hoz valami új, eddig soha nem látott produkciót. A szülők pedig büszkén jegyzik fel, mikor fordult meg, állt fel, mikor kezdett önállóan ülni, mikor tette meg az első lépéseket. Képeink a legfontosabb mérföldköveket örökítették meg.

Apaszemmel
Lógok a mászókán

Az utóbbi időben a gyerekek nagy örömére megszaporodtak a korszerű, gyermekbarát játszóterek. Először öt évvel ezelőtt láttam olyan mászókát, amelyik rendhagyó módon nem vasból készült, így még télen sem kell attól félni, hogy kesztyűvel együtt fagy oda csemeténk keze a kapaszkodóhoz.

Kérdések kereszttüzében
A kisgyermekek kíváncsisága kielégíthetetlen: egyik kérdés követi a másikat. Miért kérdeznek annyit, hogyan válaszoljunk okosan? 


Környezetbarát mosás – 2. rész
Folttisztítás és fertőtlenítés

Ha foltos a ruha, az áztatás előtt folttisztításra szorul. Betegek, újszülöttek számára áztatással, mosással, vasalással szoktuk fertőtleníteni a ruhaneműt. Az öblítés is elkerülhetetlen: a mosószerek nem maradhatnak a ruhán!

Sztármamák
Hámori Eszter harmadik babáját várja

Bajor Lili és Marci hamarosan kistestvért kap: ha fiú lesz, Gergőnek, ha kislány, Leának fogják hívni.

Tanácsadó 0-4
Csecsemők: Nemi szervek tisztítása, Kalóriaszegény anyatej? Hideg végtagok
Egyévesek: Éranyajegy, Nassolás, Folyadékpótlás hányás esetén
Kétévesek: Jelmezek kicsiknek, Égési sérülések, Havas játékok
Három-négyévesek: Kés, villa, olló…, Szerepjátékok, Herecsavarodás


Az Ajánlóban Kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.

Kismama Extra: A legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top