Trend

35 fantasztikus tipp a tökéletes esküvőhöz

Szeretnéd, hogy mindenki a te esküvődet emlegesse? Légy kreatív, dobd fel a hangulatot néhány apró, de hatásos ötlettel! Íme néhány tipp, amivel garantáltan különlegessé varázsolhatod a nagy napot.

Ceremónia

1.
Ha nyár közepére esik a jeles esemény, akkor számolnod kell a hőséggel is. Két legyet üthetsz egy csapásra, ha esküvői programodat papírlegyezőre nyomtatod.

2. Beszéld meg egy közeli barátoddal vagy rokonoddal, hogy egy szép szerelmes vers felolvasásával, vagy kedvenc dalod eléneklésével emelje az ünnep hangulatát.

3. Ha szeretnéd elkerülni, hogy gondosan elkészített ünnepi frizurádat rizzsel vagy konfettivel szórják tele, akkor a vendégeidnek időben jelezd, hogy szívesen lemondasz erről a szokásról. Helyette remek alternatíva lehet, ha apró dobozokban elhelyezett szárított rózsaszirmokat adsz át a násznépnek.

35 fantasztikus tipp a tökéletes esküvőhöz

 

Gyűrűpárna

4. Az esküvői szertartás egyik szokásos kiegészítője az alapvetően textilből készült gyűrűpárna. Ha nem ragaszkodsz a hagyományos megoldáshoz, akkor elkészítheted a saját egyedi ízlésednek megfelelő darabot. Például boríts be egy ezüsttálcát üde zöld mohaszőnyeggel, vagy tűzdelj tele egy tűzőhabot virágokkal, és helyezd a gyűrűket egy, a virágfészekbe erősített kosárkába.

Ételek – Italok

5. Egy apró turpissággal az italokat is feldobhatod – fagyassz rózsaszirmokat a jégkockákba.

6. A koccintáshoz az esküvő alapszínével harmonizáló színű italt válassz.

Asztaldísz

7. Hogy ne csak a felkínált ételek legyenek gusztusosak, varázsold az asztalt is dekoratívvá. Helyezz el az asztal közepén nagy szemű tengeri sóval és néhány szem félbevágott fügével meghintett étvágygerjesztő tálcákat.

8. A virággyűrűbe állított gyertyák is mutatós asztali díszek lehetnek. A gyertyát körülölelő virágokat tűzőhabba tűzdeld bele, de a hagyományos koszorúalap is megteszi.

35 fantasztikus tipp a tökéletes esküvőhöz

9. Ha el szeretnél térni a hagyományos, virágból készült asztali díszektől, akkor választhatod azt a megoldást is, hogy az asztal közepén hosszában apró üveggömbökben mécseseket gyújtasz.

Varázslatos fények

10. A bejáratot előkelővé varázsolhatod, ha az ünnepség helyszínéig vezető utat égő gyertyákkal szegélyezed.

11. Kerti rendezvényt tervezel? Lepd meg vendégeidet fára akasztott lampionokkal.

12. Ha a vendégfogadás helyszínét a kertben képzeled el, akkor a késő délután kezdődő, estébe nyúló mulatságot mécsesekkel is feldobhatod. A kerítésekre, korlátokra, faágakra lógass fel terrakotta cserépedénybe helyezett gyertyákat, melyeket körbetűzdelhetsz borostyánlevelekkel.

13. Egy kissé időigényes megoldás, de megéri a fáradozást, ha veszel néhány erősebb bambuszrudat, és leszúrkodod a kertben, egy kis ösvényt kialakítva ezzel. Befőttesüvegekbe tegyél apró mécseseket, és lógasd fel őket a bambuszrúd tetejére, amin előtte keresztben egy kis bevágást ejtettél.

Emlékek, jókívánságok

14. Hogy a nagy esemény örökké emlékezetes maradjon, gondoskodj vendégkönyvről, így vendégeid egy-egy jókívánsággal örök emléket nyújthatnak. Merített papírból akár te magad is elkészítheted.

15. Készíts „videó vendégkönyvet”! Helyezzetek el egy videókamerát valamelyik eldugott sarokban, hogy vendégeitek egy- egy szóbeli jókívánságot üzenhessenek nektek.

Esküvői jármű és a násznép szállítása

16. Ha klasszikus stílusú esküvőt tervezel, akkor jó választás egy régi korokat idéző, fényűző oldtimer autóval felvonulni a nagy napon.

17. Ha sportosabb vagy, akkor ideális választás egy cabrio sportkocsi, de vedd figyelembe, hogy ezt nem hatalmas, fodros esküvői ruhakölteményekhez tervezték.

18. Ha pároddal a kerékpározás szerelmesei vagytok, akkor megkísérelhetitek azt is, hogy kétkeréken gördültök a násznép elé. Ezzel a megoldással csak a nagyon vakmerő párok próbálkozzanak, mert nem túl kényelmes, a hatás azonban garantáltan nem marad el.

19. Egy oldalkocsis motor is hatásos esküvői jármű lehet, csak kalkuláld bele, hogy frizurád nem feltétlenül vészeli át a száguldást.

35 fantasztikus tipp a tökéletes esküvőhöz

20. Persze nem elég, ha a titeket szállító járműről gondoskodtál, hiszen meg kell szervezned a vendégek szállítását is, amennyiben persze nem mindenki autóval érkezik. A választás sok mindentől függ, pl. a szállítandó vendégsereglet létszámától, vagy éppen a távolságtól. Ha egyedi megoldással szeretnél élni, akkor bérelhetsz egy kisbuszt, vagy választhatsz egy amerikai típusú sárga iskolabuszt is erre a célra.

Ültető kártyák

21. Kis létszámú esküvőnél akár minden vendéged számára külön, egyedi darabot is készíthetsz egy-két sor személyes szöveggel kiegészítve. Az elkészítésükhöz számtalan alapanyag áll rendelkezésedre, kezdve a boltban beszerezhető dekorációs kellékektől a természetben fellelhető alapanyagokig.

22. Ha a természetes alapanyagokat kedveled jobban, akkor szárított babérlevelekre arany vagy ezüstszínnel írd rá a vendégek nevét, és helyezd el a terítékek melletti szalvétára.

23. Vágjál ki tűzőhabból tetszőleges formájú darabokat, és szorosan tűzdeld tele telt szirmú virágokkal. Az ültető kártyákat ezen a színes, puha talapzaton helyezd el.

24. Merített papírból vágjál ki egy kisebb méretű téglalapot, majd az egyik felére írd rá a nevet. Készíts belőle hengerformát úgy, hogy a név jól olvasható legyen, és kösd át egy rafiaszalaggal.

Extra tippünk: Esküvőre készülsz? A Nők Lapja Esküvő honlapján rengeteg hasznos tippet, ötletet találsz, szakértők, katalógusok, letölthető dokumentumok segítik a készülődést, hogy a nagy nap valóban tökéletes legyen. www.nleskuvo.hu »

Menükártya

25. Egy kisebb létszámú esküvőnél remek ötlet a következő kártyatartó elkészítése. A vékonyka alumínium dróthuzal egyik végét laposfogóval csigavonalban hajlítsd be, majd a huzal végéből hagyj meg egy kb. 10 centis egyenes darabot, és az alsó részéből hajlíts talapzatot a tartónak. A kártyákat tűzd be a föltekert drótkarikák közé.

Édes semmiségek

26. Egy forró, nyári kerti ünnepség fénypontja lehet, ha vendégeidet egy jégkrémmel telepakolt hűtőszekrénnyel kényezteted.

27. Míg a felnőtt vendégek kávéivással töltik idejüket, addig a gyerekeknek forró csokival kedveskedhetsz.

28. Az asztali kiegészítőként színes cukorkákkal teletöltött üvegvázákat helyezzél el, és szórd körbe virágfejekkel.

29. Köszönetajándék gyanánt készíts cukrozott mandulával, vagy apró bonbonokkal töltött, merített papírból készült tölcsérformákat, majd kösd át őket egy színes masnival. Néhány személyre szabott kedves sorral – amit a papír belső felületére írhatsz – teheted egyedivé ezeket a vendégeknek szánt apróságokat. Helyezd őket az ültető kártya mellé, vagy kösd fel őket a szék karfájára. A merített papír alternatívájaként használhatsz organza, tüll anyagokat, esetleg celofánt is.

Virágkapu

30. A szabadtéri esküvő egyre felkapottabb, kellemes hangulatú helyszíne a gondozott, szép kert. Az esküvői ceremóniát pedig remek dekorációs keretbe foglalhatja, ha a bejárati kapukat, ajtókat virágból készült girlandokkal borítod be.

Kerti padok, székek díszítése

31. Szánj egy kis időt a vendégeknek fenntartott padsorok vagy székek díszítésére is. A padsorok széleit – és ez vonatkozhat pl. a templomi szertartásra is – díszítsd fel rózsás papírmasnival. A papírmasnihoz festett, sodrott papírszalagra, vagy krepp papírra, rafia szalagra, és persze fehér rózsára lesz szükséged.

32. Lógass a székek támlájára szirmokkal megtöltött apró vödröcskéket, de színes papírforgót, apró zászlókat is készíthetsz e célra.

33. Készíthetsz virágkoszorúkat is, melyeket szalaggal akaszthatsz a padok, vagy székek karfájára. A koszorúk elkészítésében csak a fantáziád szabhat határt.

35 fantasztikus tipp a tökéletes esküvőhöz

34. Székeinket organza- vagy selyemszalaggal könnyedén méltó díszbe öltöztethetjük a nagy napon! A szalag már önmagában is szépen mutat, de egy szál virággal vagy egy minicsokorral még különlegesebbé tehetjük a látványt!
Kevesebb szalag is elegendő lesz, ha nem keresztben kötjük át a támlát, hanem függőlegesen lógatjuk fel szalagra applikált virágdekorációnkat. Az összhatás pedig magáért beszél!

35. Székszoknya – ezzel a díszítő technikával még a nem túl látványos ünnepi helyszínt is feldobhatod. A megkopott, vagy csupán az esküvői dekoráció színeihez nem passzoló huzatú székeket székszoknya segítségével csodaszéppé varázsolhatod, és harmonikus összhatást kelthetsz. A fehér vagy ekrü színű textil huzatot színes organza, vagy selyem masnival kösd össze hátul. A masniba ráadásként beletűzdelhetsz egy–egy szál virágot is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top