Trend

Õkelme – a menyasszonyi ruha

Az amerikaiak nagyon értenek az esküvõ mûfajhoz. A menyasszonyok millió márka, dizájner és szervezõ közül választhatnak. Lessünk be a nevesebb nemzetközi márkák szalonjaiba!

Akármi legyen is az utcai divat, az esküvőjén senki nem akar csapnivalóan kinézni – elvégre nem mutogathatja élete végéig a rosszul sikerült fotókat. A divattervezőknek jutalomjáték a menyasszonyi ruhaköltemény megalkotása, 2007-es kollekcióikat elnézve még rá is tettek egy lapáttal.
Ismét nagy hangsúly kerül a finom részletekre, a gyönggyel hímzett, strasszal és szalaggal díszített felsőrészekre. Mivel a ceremónia során leghosszabb ideig a pár hátát láthatjuk, mind gyakoribb, hogy a menyasszony ruháját hátul extra színes dísszel vagy a házasulandó fiatalok egymásba fonódó monogramjával varrják ki. Ugyanígy lehet kérni, hogy a ruha háta legyen csipkés, vagy ide kerüljön a mélyebb dekoltázs.







Ruha: Amsale






Ruha: Vera Wang





























A még elegánsabb megjelenés érdekében egyre több tervező készít csupa csipke, csupa tüll ruhakölteményeket
. A hímzett vagy kézzel festett minták visszaköszönnek a tortamázon, az asztaldíszítésen, a meghívón vagy a menükártyán. A tervezők rájöttek arra (halló!), hogy nem minden menyasszonynak áll jól az ujjatlan ruha – tavaszi vagy őszi-téli esküvő esetén nem is praktikus. Azért nem kell félnünk attól, hogy zárdaszűznek fognak gondolni egy hosszú ujjú ruhában – a szélesebb csípőt viszont prímán ellensúlyozza az ejtett japánujj vagy a csipkés vállpánt. Mindenki talál az alkatához illő ruhát a Brides kalkulátorával.







Ruha: Vera Wang






Ruha: Monique Lhuillier




































Collette Foley






Bove Pastries


























Aki nem akar a nagy napon lépegető habcsóknak vagy színházi függönynek látszani, mindenképpen törekedjen az egyszerűségre,
de az új trend jegyében csak egy szempontból: vagy a fazon legyen egyszerű, de a kelme gazdag, vagy a bonyolult szabást párosítsuk visszafogott anyaggal. Hosszú kesztyűt alig látni a nevesebb divattervezők modelljein, fátylat is alig. A reflektor a ruhát – és természetesen az azt viselő arát – ragyogja körül.







Ruha: Badgley Mischka






Ruha: Oscar de la Renta






























Ötlet: Aki igazán modern megjelenésre vágyik, válasszon széles karimájú szalmakalapot romantikus esküvői ruhájához!






Nina Callaway amerikai esküvői tanácsadó 5 fontos tippet ad ahhoz, hogy idén Tiéd legyen a legstílusosabb nász.
1. Visszatérő ragyogás
Az esküvők száma világszerte csökken, mert mind többen érzik elegendőnek az élettársi kapcsolatot. Azok viszont, akik rászánják magukat a ceremóniára, szeretnék megadni a módját. Az új trend is erősíti, hogy az esküvő ne „hivatalos baráti látogatás”, hanem kifinomult és elegáns esemény legyen, amit a násznép még hosszú évek múltán is emleget (és csupa jót mondanak…).
2. Erősödő színek
A korábbi évekre jellemző sápadtság eltűnőben van. Itt is, ott is színek ragyognak fel az esküvő során: legyen az a menyasszony derekára kötött selyemszalag, a tortamáz vagy az asztali virágdísz. Mintául a drágakövek színei szolgálnak, úgymint a lila, a narancs, az arany és a vörös.
3. Négyszögletes asztal
Egy amerikai esküvőszervezők körében végzett felmérés szerint a kör alakú asztalok divatja leáldozott. A szervezők ugyanis úgy tapasztalták, hogy a termeket könnyebb berendezni négyszögletes asztalokkal, és azok jobban is mutatnak, egyszerűbb feldíszíteni őket mondjuk egy hímzett futóabrosszal vagy gyertyatartóval. A hosszú asztalok mellett pedig az szól, hogy gyorsan lehet a helycseréket lebonyolítani, akár már a vacsora közben.
4. Környezettudatosság
A mostani huszon- vagy harmincévesek jobban odafigyelnek környezetükre, mint szüleik. Mind több helyen látni újrapapírra nyomott meghívót, vegyszerrel nem kezelt virágokat, vagy bioételeket, organikus alapanyagokat. Amerikában nem ritka, hogy a többedik házasság alkalmával a párocska nem nászajándékot kér, hanem adományt – mondjuk a kedvenc állatmenhelye számára.
5. Szokatlan helyszín
Ha elborzadsz a házasságkötő terem szóösszetétel hallatán, ma már Magyarországon is lehetőséged van arra, hogy akár a Balatonon ringatózó hajón mondd ki a boldogító igent – csupán a területileg illetékes anyakönyvvezetőnek kell jelen lennie (meg a hivatalos kellékeinek). Ugyanígy választhatsz kastélyt, állatkertet vagy akár egy szénáspajtát is. Így lesz igazán emlékezetes az esküvőd!



 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top