Allergia kisokos cikkek

5 dolog, ami a legkiborítóbb abban, ha allergiás lettél az állatodra

A kutyánkhoz, macskánkhoz fűződő szeretetünket, ha nem is teszi tönkre, de sajnos alaposan megbolygatja egy allergiás diagnózis. Ha ennek ellenére úgy döntünk, a kellemetlenségek, és a tünetek dacára igenis folytatjuk a közös életünket, vállalva a következményeket, számos kihívással nézhetünk szembe.

Következzenek a leggyakoribbak!

via GIPHY

 

Szeretetbomba

Nem véletlenül röpködnek az állatartók világában a bújós cica és az öleb kifejezések. A legtöbbünk harmonikus kapcsolatának alapja a háziállatával – természetesen a mindent vivő etetési időpontok mellett – a romantikus percek, órák, amikor is kedvencünk körbegaloppozva veszi be a gazdit, sűrű pacsi, puszi, és orrdörgölés közepette, hogy biztosan kellő adag, az allergiánkat kiváltó “fehérjedózist” kapjunk az adott kisállattól. De lehet erre nemet mondani?

 

via GIPHY

 

Karády-hang

 Amikor viszonylag tágra szabjuk a hirtelen kialakult, vagy már régóta fennálló állatallergiánk miatt felállított kereteket, és a négylábú kedvencünk adta lelki örömökért cserébe inkább teljesen megadjuk magunkat az allergéneknek, kialakul egyfajta Karády Katalint idéző, mély búgó, és sajnos egy idő után állandósult hang, némi köhögéssel kísérve. Csak győzzük hangsúlyozni mindenhol, hogy nem, mi nem dohányzunk, csupán egyszerre vagyunk tulajdonosai egy allergénbomba kedvencnek és egy jól fejlett állatallergiának.

via GIPHY

 

Szőrparádé és fésülés

 

A kutyák, cicák nagy része imádja, mi pedig imádjuk, ahogy a kedvencünk imádja, de az allergiánk szempontjából gyötrelem. Eleve viszkető orral alámerülni a repkedő szőrszállak tengerében a legnagyobb elhivatottságra, és önzetlen szeretetre vall.

via GIPHY

 

Luxusszűrés?

 

Az allergiás társadalom kímélése érdekében kifejlesztett HEPA szűrők valóban áldást jelentenek, de mindez erős túlzás lenne már a pénztárcánk oldaláról nézve. A jótékony filterekkel ellátott porszívók ugyanakkor tényleg nagy segítséget jelentenek az allergiás mindennapokban, amikor két szemvakarás közben utálunk szőrszálakat szedegetni a szempilláink közül.

via GIPHY

Száraz kórság

 

A közös játék, simogatás utáni kézmosás nagy eséllyel már az allergia kialakulása előtt megvolt, de mindez a duplájára ugrik a diagnózis felállítása után. Igyekszünk biztosra menni, hogy semmilyen allergén, kutyanyál, cicaszőr nem lapul a tenyerünk bőrén, vagy a körmeink alatt, az odaadó mosási mánia eredménye pedig egy jól fejlett, folyamatos kézszárazság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top