Allergia kisokos cikkek

Így javítsd a levegő minőségét az otthonodban, ha allergiás vagy

Az allergia elleni küzdelem több fronton zajló csata, ahol a megelőzésen, a gyógyszereken és az immunerősítésen át sok minden kiemelt szerepet kap. Mi most azt mutatjuk meg, hogyan vértezhetjük fel az otthonunkat, hogy az valóban "allergiás barát" hellyé váljon.

Professzionális nagyágyúk

Ma már rengeteg gyártó állítja csatasorba az ionizátor és párátlanító készülékek mellett a levegőtisztító termékeit, amelyekkel sikeresen küzdhetünk az allergia és asztma tünetei ellen, védhetjük magunkat és családtagjainkat jóval többtől, mint a penész és dohszag kellemetlen velejáróitól. A melegebb időszakban kezdődő pollenáradat miatt fokozódó kínok egy részét ugyanis a szellőztetéssel az otthonunk zugaiba is eljutó allergén növények pollenjei okozzák. Igaz, a professzionális szűrőkkel ellátott szerkezetek nem éppen olcsó tartozékai a lakásnak, de ha bármelyik szerettünk allergiával küzd, határozottan megéri hosszú távon a befektetés. A szűrőbetéteknek hála ugyanis tényleg komolyan csökkenthetjük a lakás pollentartalmát és enyhíthetjük a szervezetünk terhelését!

Növénykommandó

Vértezzük fel otthonunkat és erősítsük meg szervezetünket olyan növények segítségéve, amelyek több szennyező anyagot vonnak ki a levegőből – szorgalmasan tisztítva a lakás levegőjét -, és jóval több oxigént juttatnak a környezetükbe egyes társaiknál. Ha a cél nem a grandiózus, látványos cserepes növények halmozása, és a vendégeket elkápráztató, az enteriőrhöz illeszkedő, buja, zöldnövényzet, jöhetnek a természetes levegőtisztítás nagymesterei. Köztük a sárkánycserje, a bromélia, az areca pálma, anyósnyelv, szcindapszusz vagy a terület gyorsasági bajnoka, a pók növény. A lényeg, hogy ne legyünk allergiásak rájuk!

Így javítsd a levegő minőségét az otthonodban, ha allergiás vagy

Szervezetkímélés

A lakás takarítása szintén elsőrendű prioritást élvez, ha allergiások vagyunk, amikor pedig letisztítjuk, átmossuk a helyiségek különböző felületeit, nem is gondolunk arra, hogy ezzel mennyi adalékanyaggal dúsított vegyszert viszünk a közvetlen környezetünkbe, valamint az otthonunk levegőjébe… Ha a cél a szervezetünk terhelésének visszaszorítása, válasszunk illatmentes tisztítószereket, minimális vegyszerrel. Ne töltsük meg a lakásunk levegőjét az akár asztmát is kiváltó vegyi anyagokkal és illatokkal!

Így javítsd a levegő minőségét az otthonodban, ha allergiás vagy

Aromaterápia

Az aromaterápiát sokan jolly jokernek tartják a szénanátha, az asztma, valamint a különböző légúti allergiák tüneteinek enyhítésében és kezelésében. Az illóolajok nem véletlenül nyernek egyre nagyobb teret. Nem csak télen lehet nagy segítségünk, hanem a melegebb hónapokban tomboló pollenallergiák csúcsidőszakában is érdemes bevetnünk őket az otthonunkban, akár párologtatva, de vaporizátorban alkalmazva is. Használunk borsmenta-, bazsalikom-, teafa-, citrom- és eukaliptusz olajat, szépen tisztítják ugyanis a légutakat, oldják a légutak görcsét.

Így javítsd a levegő minőségét az otthonodban, ha allergiás vagy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top