Allergia kisokos cikkek

Az allergiások hétköznapi küzdelmei

Az allergia tipikus tüneteivel és az életünkre rótt nehezítő tényezőivel világszerte sokmillió ember számára jelent közös "élményt". Összeszedtünk néhány jellegzetes élethelyzetet, amivel allergiásként naponta szembesülhetünk!

A bánattól sújtott

Lassan megszokod, hogy mindig részvéttel teli pillantásokat kapsz a buszon, hiszen ahogy beáll az allergiaszezon, te leszel a lány a buszon/a munkahelyi folyosón/a lépcsőházban, akit biztosan dobtak, vagy nagy trauma ért. Duda orral, “kisírt szemekkel”, bágyadt arcvonásokkal vonulsz, bármerre is jársz, miközben összesúgnak a hátad mögött, azt találgatva, vajon mivel érdemelted ki a szakítást, vagy, hogy milyen rossz hírt kaptál. Eközben te nem megértésre, vagy vígaszra vágysz, csupán egy tiszta, mély lélegzetvételre, és tüsszentésmentes fél órára.

Az allergia, mint hobbi

Amikor épp érintett vagy, annyira sajnálod magad, hogy igyekszel mindenből a legjobbal kényeztetni magad, és a tüneteidet kezelendő, a legszuperebb termékekkel, kiegészítőkkel veszed körül magad a külön “allergiabüdzsédből”. Jöhet a kamillás zsepi, nedves törülköző, a “legbióbb” 100 százalékos aloe vera gél, vagy a kedvenc orrspray-d nagy tételben, de ha igazán extrém módon űzöd az ipart, akkor polleallerigásként a házi trükkök bevetésétől sem riadsz meg. Alap, hogy minőségi extra szűz olívaolajat azért tartasz otthon, hogy fülpálcikás borogatásokkal enyhítsd az orr- és füljárataidban a kínokat!

Az allergiások hétköznapi küzdelmei

Apácaszettek nyáron is

A ruhatárad nem nélkülözi a nyaralószezonban sem a szolid, sokat takaró darabokat. A garbó, buggyos ujj, és a háremnadrág persze nem feltétlenül a szégyenlősségedből fakad, hanem szimplán a csalánkiütések, vagy az allergiás bőrkiütéseid elleni esztétikai csomagolószerek… A gondosan formába lendített bombaalakon elkeserítően sokat rontanak a nyaraláskor előbukkanó, minimum tenyérnyi helyen előtörő napallergiás elváltozások, így hasonló jelenségek gyakori elszenvedőjeként már pontosan tudod, melyek azok a divattrendekkel jó esetben összhangban álló ruhadarabok, amelyek nem csak takarnak, de azért némi szellőzést is biztosítanak az érintett bőrfelületnek.

A gyenge láncszem

Te vagy a társaságban az a személy, akinek legyen bármilyen jó a humora, varázslatos a külseje, első percben kiborítja a pincéreket és a személyzetet a közös baráti vacsorák alkalmával. Már a kitűzött időpont előtt napokkal odatelefonálsz egyeztetni az ételérzékenységedről, allergiádról, de a korábbi rossz tapasztalataid miatt az is benne van a pakliban, hogy többször ellenőrzöd az éltlapot, sőt, a szakáccsal személyesen is váltasz pár szót.

Non-stop ügyeletben

Átveszed az orvosi irányítást magad fölött, lehetőleg napi 24 órában. Az állandó orrfújásban, tüsszentésben igazi szakmai kihívást látsz, hogy megállapítsd, hogy az aznapi 100-as zsebkendőadag elfogyasztása mögött ezúttal a túlságosan hidegre állított klíma, a tegnapi fagyi vagy a nyírfavirágzás áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top