Álláskereső

Tuti állástipp: meghirdette magát óriásplakáton

Az ötlet poénnak indult, végül valóság lett belőle.

Egy floridai mérnöknő, Kim Wilburn immár három éve nem talál állást. Eddig a hagyományos álláskeresési módszerekkel próbálkozott, de hiába, nem sikerült kitűnnie a tömegből. Az asszony ezért a szó szoros értelmében véve látványosabb megoldáshoz folyamodott. 24 órára kibérelt egy óriásplakát-helyet egy forgalmas út mellett, melyre kiíratta, hogy munkát keres, valamint felrakatta a fotóját és az önéletrajzát, referenciáit tartalmazó weboldal címét.

Kitűnni a tömegből

Kitűnt a tömegből

Forrás: firstcoastnews.com 

 

„Viccnek indult. Autózol az országúton és látod a hirdetőtáblákat. Mondtam is a férjemnek: nekem is bérelnem kellene egyet. És most, három évvel később ez meg is történt – mesélte. – Manapság különböznöd kell, ha munkát akarsz kapni.”

A plakáthely egynapos bérlése 250 dollárba került, de vélhetőleg jó befektetés volt, hiszen nem csupán az arrafelé autózók látták, de a történetet felkapta a sajtó is. A nő újságoknak, tévécsatornáknak nyilatkozik, a neve bekerült a köztudatba, ami jócskán megsokszorozta az esélyét arra, hogy a leendő munkaadója is rátalál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top