Álláskereső

Ápolókat nevelnek a munkanélküliekből

Ápolóképzési program indul a tartósan munkanélküliek számára. 1500 munkahely van kilátásban.

Ápolókat nevelnek a munkanélküliekbőlAz ország hátrányos helyzetű régióiban ápolóasszisztensek és házi ápolók képzése kezdődik el tartósan munkanélkülieknek. A képzések több száz millió forint európai uniós forrásból valósulnak meg – jelentette be a program két kidolgozója, Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója, és Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A közmunkaprogramhoz hasonlóan olyan tartós munkanélkülieknek indítják el az OKJ-s (Országos Képzési Jegyzékben szereplő) ápolóasszisztens- és háziápoló-képzést, akik a leszakadó térségekben élnek. A heteken belül induló képzéseken mintegy 1500 ember szerezhet képesítést. A programban részt vevő kórházak pluszforráshoz jutnak, újabb dolgozókat nyernek a hiányszakmákban, de a képzésben közreműködő szakápolók is többletjövedelmet szereznek – tette hozzá.

A legjobb állások itt
A legjobb állások itt!

Olyan felnőttoktatási programot dolgoztak ki, ami egyből a munkahelyeken teszi lehetővé a tanulást, s két olyan hiányszakmában, amire az egészségügynek szüksége van – mondta Hegedűs Zsuzsa. Szándékaik szerint a nagyobb városok kórházaiban az ápolóasszisztenseket, a kisebb városok egészségügyi intézményeiben a házi ápolókat oktatnák.

A miniszterelnök főtanácsadójának megítélése szerint olyan munkanélküliek részesülhetnek képzésben, akik legalább 8 osztályt végeztek, de egy pályakezdőnél valószínűleg motiváltabbak, mert van otthoni ápolási tapasztalatuk, és valóban szeretnének is dolgozni.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top